Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde kırsal alanda başlayan anız yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Akçomak Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Çınar’da anız yangını rüzgarla yayıldı

Yangın, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Akçomak Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede henüz bilinmeyen bir nedenle anız yangını çıktı. Alevlerin rüzgarın etkisiyle büyümesi üzerine çevredeki vatandaşların ihbarıyla bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.

Diyarbakır yangın ihbarının ardından Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, yangının daha geniş bir alana yayılmaması için bölgede müdahale başlattı.

Diyarbakır yangın bölgesinde ekipler sevk edildi

Çınar yangın bölgesinde ekiplerin çalışması hem alevlere müdahale hem de çevre güvenliğinin sağlanması yönünde devam ediyor. Anız yangınlarında rüzgarın yönü ve hızı, alevlerin kısa sürede çevredeki tarım arazilerine ya da yerleşim alanlarına yaklaşmasına neden olabildiği için müdahale süreci dikkatle yürütülüyor.

Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri de bölgede tedbir amacıyla hazır bekletiliyor. Jandarma ekipleri ise yangın alanı çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor

Yangının çıkış nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İlk bilgilere göre alevlerin neden başladığı, ekiplerin çalışmasının ardından netleşecek.

İran ile ABD müzakereleri “11 Temmuz'da Pakistan'da yapılacak” iddiası
İran ile ABD müzakereleri “11 Temmuz'da Pakistan'da yapılacak” iddiası
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır Çınar’daki anız yangınına müdahale sürerken, ekiplerin yangını kontrol altına almak için bölgedeki çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatılması bekleniyor.

Kaynak: AA