İzmir'in Narlıdere ilçesinde 13 Mayıs 2018 tarihinde Tanyer İnşaat'a ait Bulut Orman Evleri şantiyesinde hayatını kaybeden 27 yaşındaki Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin davada yeni gelişme yaşandı.

Aralarında şirket çalışanları ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 26 sanığın yargılandığı davanın beşinci duruşması yaklaşık 20 saat sürdü.

İzmir 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, 6 Kasım Cuma günü saat 09.45'te başladı. İki güne yayılan duruşma, 7 Kasım Cumartesi günü saat 07.45'te sona erdi.

Dorukhan Büyükışık davasında 12 sanık tahliye edildi

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda 12 sanığın tahliyesine karar verdi. Tahliye edilen sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi.

Tahliye edilenler arasında gece bekçileri Ali Gülbaşı ve Hulusu Aras, OYİ Büro Amiri Komiser Atakan Kaçar, inşaat şirketinin güvenlik amiri Cevdet Akay ve OYİ Büro personeli Komiser Deniz Asıcı da bulunuyor.

Tır sürücüsü Veli Şenol hakkında ise yurt dışına çıkış yasağının yanı sıra ev hapsi tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Şirket ortakları ve eski emniyet müdürünün tutukluluğu sürecek

Mahkeme heyeti, aralarında Tanyer İnşaat şirket ortakları Mehmet Münir Tanyer ve Mehmet Taylan Tanyer'in de bulunduğu 13 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Fon vurgunu soruşturması: Eski SPK Başkanvekili Enver Usca ve 3 kişi tutuklandı
Fon vurgunu soruşturması: Eski SPK Başkanvekili Enver Usca ve 3 kişi tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Tutukluluğu devam eden isimler arasında dönemin Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü İsmail Yalçın ile dönemin karakol amiri İsmail Köksal da yer aldı.

Öte yandan tutuksuz yargılanan OYİ Büro personeli polis Duygu Öztürk Özkan hakkındaki konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbiri kaldırıldı. Özkan hakkında uygulanan yurt dışına çıkış yasağının ise devamına karar verildi.

Dorukhan Büyükışık davası 18 Aralık'a ertelendi

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar verdi.

Yaklaşık 20 saat süren duruşmanın ardından davanın bir sonraki duruşması 18 Aralık Cuma gününe ertelendi.

Ne olmuştu?

Dorukhan Büyükışık, 13 Mayıs 2018 tarihinde İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan bir inşaat şantiyesinde ölü bulunmuştu.

Olayın ardından yürütülen ilk soruşturmada intihar ihtimali üzerinde durulmuş, ailesinin itirazları üzerine dosya yeniden incelemeye alınmıştı.

Soruşturma kapsamında şantiye çalışanları hakkında kasten öldürme suçlamasıyla dava açılmış, olay yeri incelemesinde görev alan bazı polisler hakkında da görevi kötüye kullanma suçlamasıyla ayrı bir yargılama süreci başlatılmıştı.

Polislerin yargılandığı dosya, 10 Ekim 2025 tarihinde cinayet davasıyla birleştirilmişti.

9 ilde operasyon düzenlenmişti

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine olay sonrasında delillerin yok edildiği, gizlendiği veya değiştirildiği ve gerçeğe aykırı tanıklık yapıldığı iddiaları da incelemeye alınmıştı.

Bu kapsamda Mayıs 2026'da 9 ilde operasyon düzenlenmiş, gözaltına alınan 26 şüpheli çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklanmıştı.

Şüpheliler hakkında hazırlanan ek iddianamenin Eylül 2026'da kabul edilerek mevcut dava dosyasıyla birleştirilmesi sonucunda davadaki sanık sayısı 26'ya yükselmişti.

Kaynak: Haber merkezi