CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan üç ayrı davanın duruşmaları bugün gerçekleştirilecek. İmamoğlu, aynı gün diploma davası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ana dava ve "siyasal casusluk" davasında hakim karşısına çıkacak.

"Siyasal casusluk" davasında yargılanacak

Ekrem İmamoğlu'nun, gazeteci Merdan Yanardağ, siyasi danışmanı Necati Özkan ve Hüseyin Gün ile birlikte sanıkları arasında yer aldığı "siyasal casusluk" davasının duruşması bugün görülecek.

Davada İmamoğlu ve diğer sanıklar hakkındaki yargılama süreci devam edecek.

NATO Genel Sekreteri Rutte'den Ankara Zirvesi mesajı: "Tamamen sonuç odaklı olacak"
NATO Genel Sekreteri Rutte'den Ankara Zirvesi mesajı: "Tamamen sonuç odaklı olacak"
İçeriği Görüntüle

Diploma davası da bugün görülecek

İmamoğlu hakkında İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve "diplomasıyla ilgili zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla açılan davanın duruşması da bugün yapılacak.

Mahkeme, önceki celsede duruşmayı 6 Temmuz tarihine ertelemişti.

414 sanıklı İBB davası Silivri'de

Ekrem İmamoğlu'nun tutuklu sanıkları arasında bulunduğu 414 sanıklı İstanbul Büyükşehir Belediyesi davası da bugün Silivri'deki Marmara Kapalı Cezaevi yerleşkesinde bulunan 1 No'lu duruşma salonunda görülecek.

Dava, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülüyor.

Aynı gün üç ayrı mahkemede yargılanacak

Bugünkü duruşmalarla birlikte Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan üç farklı davada aynı gün hakim karşısına çıkmış olacak.

Duruşmaların gün boyu farklı mahkemelerde devam etmesi bekleniyor.

Yabancı heyetler davaları takip edecek

İmamoğlu'nun duruşmalarını izlemek üzere Avrupa'dan çok sayıda siyasetçi ve uluslararası temsilci de Silivri'ye geldi.

İşte davalara katılacak o heyet:

AVRUPA PARLAMENTOSU (AP)

1. Nacho Sanchez Amor, AP Milletvekili & AP Türkiye Raportörü

2. Juan José López Gómez, Milletvekili Amor’un Asistanı

3. Jörgen Siil, Sosyalistler & Demokratlar Grubu Danışmanı

AVRUPA YEŞİLLER PARTİSİ (AYP)

1. Rui Tavares, AYP Komite Üyesi & Portekiz Milletvekili & LIVRE Partisi Lideri (Eski Avrupa Parlamentosu Üyesi)

2. Alison Abrahams, AYP İletişim Bölümü Başkanı

3. Teo Comet, AYP Siyasi Danışmanı

İZLANDA

1. Dagur B. Eggertsson, İzlanda Milletvekili & NATO Parlamenter Asamblesi İzlanda Delegasyonu Başkanı (Eski Reykjavík Belediye Başkanı)

Muhabir: Nur Yıldız