Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir koğuşta başlayan yangın nedeniyle oluşan yoğun duman cezaevinin bazı bölümlerini etkiledi. Dumandan etkilenen 19 mahkum, ilk müdahalelerinin ardından kentteki hastanelere sevk edildi.

Yangın kısa sürede kontrol altına alındı

Edinilen bilgilere göre, Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda akşam saatlerinde bir koğuşta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının ardından oluşan yoğun duman kısa sürede binanın bazı bölümlerine yayıldı.

İhbar üzerine cezaevine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

19 mahkum hastaneye kaldırıldı

Yangın sırasında dumandan etkilenen 19 mahkuma olay yerinde sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Mahkumlar, daha sonra ambulanslarla Elazığ'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yangından etkilenen infaz koruma memurlarına da olayın ardından tıbbi müdahalede bulunuldu.

Vali Hatipoğlu: Tüm mahkumlar cezaevine döndü

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, yangına ilişkin yaptığı açıklamada olayın bir koğuşta meydana geldiğini ve yangının kısa sürede kontrol altına alındığını belirtti.

Hatipoğlu, dumandan etkilenen mahkumlar ile infaz koruma memurlarına olayın hemen ardından tıbbi müdahalede bulunulduğunu ifade etti.

Vali Hatipoğlu, hastaneye sevk edilen ve dumandan etkilenen tüm mahkumların tedavilerinin ardından taburcu edildiğini ve yeniden cezaevine döndüğünü açıkladı.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor

Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, yangından etkilenen mahkumlar ve infaz koruma görevlilerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Hatipoğlu'nun olaya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Elazığ T Tipi Cezaevi'nde akşam saatlerinde bir koğuşumuzda meydana gelen yangın hemen kontrol altına alınmış olup, dumandan etkilenen mahkumlarımız ve infaz koruma memurlarımıza anında tıbbi müdahalede bulunulmuştur. Hastaneye sevkedilen ve dumandan etkilenen tüm mahkumlarımız tedavileri sonrası hastaneden taburcu edilmiş ve cezaevine tekrar dönmüşlerdir. Yangından etkilenen tüm mahkumlarımız ve infaz koruma görevlilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."

İzmir’de "Ailem Güvende" operasyonu: 16 kişi tutuklandı
İzmir’de "Ailem Güvende" operasyonu: 16 kişi tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Nur Yıldız