Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna konusundaki Gönüllüler Koalisyonu Liderler Zirvesi’nin çevrimiçi oturumuna katılım sağladı. Toplantıda, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın güncel durumu, savaşın sona erdirilmesine yönelik atılan adımlar ve barış çabaları değerlendirildi.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran’ın açıklamasına göre, Erdoğan toplantıda Türkiye’nin, adil ve kalıcı bir barışın bir an önce gerçekleşmesi amacıyla taraflar arasında doğrudan temasları kolaylaştıracak diplomatik çalışmaları sürdüreceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, taraflar arasındaki müzakerelerin İstanbul’da gerçekleştirilebileceğini ve bu konuda Türkiye’nin hem Ukrayna hem de Rusya ile temas halinde olduğunu ifade etti.

Toplantıda ayrıca, enerji ve liman altyapılarını kapsayan bir ateşkesin, taraflar arasında kapsamlı bir barış anlaşmasının müzakeresi için uygun koşullar yaratabileceği belirtildi. 35 ülkenin temsilcilerinin katıldığı zirvede, kalıcı barışın sağlanması için atılabilecek adımlar üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

Yunanistan'dan savunma hamlesi: 2030 planı için 4,2 milyar avroluk yatırım
Yunanistan'dan savunma hamlesi: 2030 planı için 4,2 milyar avroluk yatırım
İçeriği Görüntüle

Kaynak: ANKA