CHP’nin İstanbul İl Kongresi davası ertelendi
CHP’nin İstanbul İl Kongresi davası ertelendi
İçeriği Görüntüle

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde Pınar Mahallesi 1250. Sokak’ta bulunan bir binanın çatısında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle başlayan Esenyurt yangın kısa sürede büyüyerek bitişik nizamdaki 3 binanın çatısına daha yayıldı.

Esenyurt yangın kısa sürede çevrede paniğe neden oldu

Son dakika gelişmesine göre yangın, Pınar Mahallesi’ndeki bir binanın çatı kısmında başladı. Alevlerin kısa sürede büyümesiyle birlikte bitişik nizamdaki yapıların çatıları da yangından etkilendi. Yoğun yerleşimin bulunduğu bölgede alevlerin diğer binalara sıçrama riskine karşı ekipler çevrede güvenlik önlemi aldı.

Yangının çıkış nedeni henüz netleşmedi. İlk bilgilere göre alevlerin fark edilmesi üzerine durum itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.

İstanbul yangın ihbarı sonrası ekipler bölgeye sevk edildi

Olay yerine gelen polis ekipleri sokakta güvenlik şeridi oluştururken, itfaiye ekipleri de çatı katlarındaki alevlere müdahale başlattı. Sağlık ekipleri ise olası dumandan etkilenme ve yaralanmalara karşı bölgede hazır bekletildi.

Bitişik nizam yapılaşmanın bulunduğu alanlarda çatı yangınları, alevlerin kısa sürede yan binalara yayılabilmesi nedeniyle daha riskli kabul ediliyor. Bu nedenle itfaiye ekipleri hem yangının ana çıktığı noktaya hem de sıçrama ihtimali bulunan bölümlere müdahale ediyor.

Soğutma ve güvenlik çalışmaları devam ediyor

Esenyurt’ta çıkan yangına müdahale çalışmaları sürerken, ekiplerin önceliği alevlerin kontrol altına alınması ve çevredeki binaların güvenliğinin sağlanması oldu. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından çatılarda soğutma çalışması yapılması ve hasar durumunun netleştirilmesi bekleniyor.

İstanbul yangın gündemine giren olayla ilgili çıkış nedeninin yapılacak incelemeyle belirlenmesi bekleniyor. Ekiplerin bölgedeki çalışması devam ediyor.

Kaynak: AA