Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 2-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı. Siyah-beyazlıların gollerini 41. dakikada Jota Silva ve 71. dakikada El Bilal Toure kaydetti. Karagümrük maçının 57. dakikasında Beşiktaş penaltı kazandı ancak Cengiz Ünder bu fırsattan yararlanamadı. Son dönemdeki kötü sonuçlardan sonra moralleri yükselen Beşiktaş, bu galibiyetle üzerindeki kara bulutları kısmen dağıttı.

Maçın ardından BeIN Sports’a açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, takımın hücum varyasyonuna ilişkin eleştirileri yanıtladı. Yalçın, "Beşiktaş'ın hücum varyasyonu yokmuş. Buyurun gelin siz yapın, çok biliyorsanız," diyerek tepki gösterdi. Hücumu oyuncuların bireysel yeteneklerinin oluşturduğunu belirten Yalçın, "Hücumu oyuncular kendileri yapar. Kenar varyasyonu, merkez hücum varyasyonu çok zor şeyler değil. Bireysel yetenek burada ön plana çıkar," dedi.

"Herkes Kötü Gitsin, Eleştirelim, Vuralım Diye Bekliyordu"

Yalçın, son haftalarda takımın kötü sonuçlar alması nedeniyle eleştirilerin arttığını, ancak galibiyetle bu eleştirilerin bir nebze dindiğini vurguladı. "Herkes kötü gitsin, eleştirelim, vuralım diye bekliyordu. Galibiyet çok önemliydi. Takım bugün iyi oynadı, mücadele iyiydi," diyen Yalçın, takımın psikolojik durumunun son derece önemli olduğunu, sosyal medyada yapılan olumsuz yorumların oyuncuları etkileyebileceğini belirtti.

Bugünün Resmi Gazetesi (25 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete)
Bugünün Resmi Gazetesi (25 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete)
İçeriği Görüntüle

"Türkiye'den Transfer Yapmayı Düşünmüyoruz"

Beşiktaş’ın transfer stratejisine de değinen Sergen Yalçın, "Kesinlikle Türkiye'den oyuncu almayı düşünmüyoruz. Basında yer alan haberler doğru değil," diyerek, Avrupa'nın farklı bölgelerinden oyuncu izlemeye devam ettiklerini belirtti. "Zamanı gelince görüştüğümüz oyuncuları söyleriz," diyen Yalçın, takıma katılacak yeni oyuncular hakkında net bir açıklama yaptı.

"Minimum 2 Transfer Dönemine İhtiyacımız Var"

Yalçın, takımın gelişimi için iki transfer dönemi gerektiğini söyledi: "Takımı biraz değiştirmemiz lazım, biraz gelişmemiz lazım. Açık söylüyorum, minimum 2 transfer dönemine ihtiyacımız var. Biraz zaman. Bekleyin yani. İyi mücadele ediyor çocuklar."

"Boşuna Sevinmesin Kimse, Görevi Bırakmayacağım"

Sergen Yalçın, görevinden ayrılacağı yönündeki söylentilere de yanıt verdi: "Boşuna sevinmesin kimse, görevi falan bırakmayacağım. Taraftarımız destek verdiği sürece buradayım. Sağda solda yazanlar, bekleyenler boşuna beklemesinler. Ben buradayım, oyuncular burada, başkan da burada, yönetim de burada. Sadece zamana ihtiyacımız var."

Rafa Silva’nın Durumu Hakkında Konuştu

Takımda geleceği belirsiz olan Rafa Silva hakkında da konuşan Yalçın, oyuncunun antrenmanlara tek başına katıldığını belirterek, "Rafa Silva konusu... Daha önce konuştuk. Bireysel antrenman yapıyor, canı antrenmana çıkmak isterse biz oradayız. Gelir, ‘Antrenmana çıkmak istiyorum’ der, çıkar. Ancak kendisi oynamak istemiyor," dedi.

Kaynak: AA