Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen ve savunma kurgusunu kusursuz hale getirmek isteyen Fenerbahçe, transfer piyasasında ses getirecek hamleler yapmaya devam ediyor. Defans blokunun merkezini sarsılmaz bir duvara dönüştürmeyi amaçlayan sarı-lacivertliler, gözünü La Liga'nın en istikrarlı stoperlerinden birine dikti.

Skriniar'ın Yanına Uruguaylı Duvar

Kadro mühendisliği kapsamında savunma lideri Milan Skriniar'ın yanına en az onun kadar deneyimli ve agresif bir partner eklemek isteyen Fenerbahçe yönetimi, alternatifli bir transfer listesi üzerinden ilerliyor. Fotomaç'ta yer alan habere göre; daha önce masaya oturduğu Malang Sarr ve Nathan Aké için girişimlerini sürdüren sarı-lacivertlilerin stoper listesine eklediği son isim Atlético Madrid'in yıldızı José María Giménez oldu.

Yönetimin, teknik heyetin de onayından geçen 31 yaşındaki Uruguaylı stoperin mali şartlarını, kulübüyle olan bağlarını ve Türkiye'ye gelme ihtimalini masaya yatırarak detaylı bir çalışma başlattığı öğrenildi.

Sözleşmesi 2028'de bitiyor

Uzun yıllardır Diego Simeone yönetimindeki Atlético Madrid'in savunma sertliğini temsil eden simge isimlerden biri olan Giménez, yüksek oyun zekası ve hava hakimiyetiyle tanınıyor.

Fenerbahçe Beko, Beşiktaş GAİN'i 82-71 yenerek seride öne geçti
Fenerbahçe Beko, Beşiktaş GAİN'i 82-71 yenerek seride öne geçti
İçeriği Görüntüle

Deneyimli savunmacının güncel transfer piyasası ve performans verileri Atlético Madrid formasıyla çıktığı 25 resmi müsabakada 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 9 milyon Avro seviyesinde bulunuyor.

İspanyol kulübüyle olan resmî sözleşmesi 2028 yılına kadar devam ediyor.

Girişimler hız kazanacak

Stoper bölgesine yapılacak takviyeyi fazla geciktirmeden, yeni sezon kamp çalışmalarına yetiştirmeyi amaçlayan Fenerbahçe'nin, önümüzdeki günlerde Atlético Madrid kulübü ve oyuncunun menajeriyle ilk resmî teması kurması bekleniyor. Giménez transferinde yaşanacak mali gelişmelere göre listedeki diğer adaylar Sarr ve Aké için de somut adımların eş zamanlı olarak atılacağı belirtildi.

Kaynak: Resmi Gazete