Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında sahasında Zecorner Kayserispor’u 4-2 mağlup eden Fenerbahçe, zirveyle arasındaki puan farkını 1’e düşürdü.
Chobani Stadı’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, mücadeleye kontrollü bir başlangıç yaptı ve ilk dakikalarda gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Oyunun fauller nedeniyle sık sık kesildiği ilk yarıda sarı-lacivertliler, 38. dakikada Marco Asensio’nun golüyle öne geçti. İki dakika sonra Dorgeles Nene’nin ağları sarsmasıyla farkı 2’ye çıkaran Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı.
Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında sahasında Zecorner Kayserispor’u 4-2 mağlup eden Fenerbahçe, puanını 28’e yükselterek zirveyle farkı 1’e indirdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan sarı-lacivertliler, 50. dakikada Dorgeles Nene’nin golüyle farkı üçe çıkardı. Ancak 53. dakikada German Onugkha’nın kaydettiği golle skor 3-1’e geldi. Fenerbahçe, 63. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle üstünlüğünü yeniden artırırken, 74. dakikada Onugkha bir kez daha sahneye çıktı ve farkı ikiye indirdi. Kalan sürede başka gol olmadı ve mücadele Fenerbahçe’nin 4-2’lik galibiyetiyle sona erdi.
Zirvede fark 1 puana düştü
Galatasaray’ın haftayı mağlubiyetle kapattığı 12. haftada Fenerbahçe, elde ettiği galibiyetle zirve yarışında farkı 1 puana indirdi.
Süper Lig’de namağlup tek takım
Fenerbahçe, Süper Lig’de 12. haftanın ardından yenilgi yaşamayan tek takım konumuna geldi.
Galatasaray’ın Kocaelispor’a karşı mağlubiyet almasının ardından sarı-lacivertliler, ligde namağlup tek ekip olarak yoluna devam etti.
Maç detayları
Kerem Aktürkoğlu ligde ilk kez ağları havalandırdı
Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, Süper Lig’de sarı-lacivertli formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.
UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı 3 maçta 3 gol atan Aktürkoğlu, ligdeki ilk 7 karşılaşmasında gol bulamamıştı.
Milli oyuncu, Kayserispor karşısında 63. dakikada takımının dördüncü golünü kaydederek bu hasretine son verdi.
Fred’den etkili dönüş
Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred Rodrigues, Kayserispor karşısındaki performansıyla dikkat çekti.
Son haftalarda düşen form grafiği nedeniyle 9 resmi maç sonra ilk 11’de sahaya çıkan Fred, mücadelede etkili bir oyun sergiledi ve iki asist yaptı.
Asensio’nun gol sayısı 4’e yükseldi
Fenerbahçe’nin İspanyol futbolcusu Marco Asensio, Kayserispor maçında takımının ilk golünü atarak ligdeki toplam gol sayısını dörde çıkardı.
Bu sezon Süper Lig’de yedinci kez ilk 11’de görev alan Asensio, daha önce Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında da gol sevinci yaşamıştı.
Nene’den iki gollü performans
Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Dorgeles Nene, Kayserispor karşısında sarı-lacivertli formayla ilk gollerini kaydetti.
22 yaşındaki Malili futbolcu, 40. dakikada takımının ikinci, 50. dakikada ise üçüncü golünü atarak karşılaşmayı iki golle tamamladı.
Semedo cezalı duruma düştü
Fenerbahçe’nin Portekizli sağ beki Nelson Semedo, Kayserispor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.
Mücadele öncesinde kart sınırında bulunan deneyimli oyuncu, 46. dakikada gördüğü sarı kart nedeniyle bir sonraki hafta Çaykur Rizespor deplasmanında forma giyemeyecek.
Tribünlerden Saran ve Tedesco’ya destek
Karşılaşmayı takip eden Fenerbahçe taraftarları, kulüp başkanı Sadettin Saran ve teknik direktör Domenico Tedesco’ya tezahüratlarla destek verdi.
Mücadelenin son dakikalarında önce Saran, ardından Tedesco lehine yapılan tezahüratlar tribünlerde coşkulu anlara sahne oldu.



