2 Ocak 2025’te Antalya’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ferdi Tayfur’un vasiyetnamesine ilişkin dava süreci, Muğla’nın Marmaris ilçesinde sürüyor. Marmaris 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmada, mirasçılar ve avukatlarının yanı sıra Darüşşafaka Cemiyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve LÖSEV’in temsilcileri de yer aldı.
Duruşmada mahkeme başkanı, dosyaya ilişkin mirasçıların ve temsilcilerin itirazlarını ve taleplerini aldı. Taraflar, ilk duruşmadaki beyanlarının geçerli olduğunu belirtti. Üç ayrı dosyanın ele alındığı duruşmada, dosyalardan biri karara bağlanırken, diğerinin duruşması 28 Mayıs 2025 tarihine ertelendi.
Sosyal Medyada Yapılan Paylaşım Dikkat Çekti
Ferdi Tayfur’un kızı Tuğçe Tayfur, duruşma sonrasında kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Miras süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Tayfur, yorumlarında çeşitli aile bireylerine atıfta bulundu.
Kendisinin haziran ayında doğum yapacağını belirten Tayfur, temmuz ayında sahnelere dönmeyi planladığını ve bu süreçte babasının eserlerinden birini yeniden yorumlamayı düşündüğünü ifade etti.
Vasiyetin İçeriği
Ferdi Tayfur’un vasiyeti, 5 Şubat’ta görülen ilk duruşmada açıklanmıştı. Vasiyet kapsamında; İstanbul’un Fatih ilçesi ile Muğla’nın Marmaris ilçesindeki taşınmazlar Darüşşafaka Cemiyeti’ne, Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki dört taşınmaz Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Yalova’daki sekiz villa ise LÖSEV’e bırakıldı.
Ayrıca, Ferdi Taha Tayfur, Ulaş Dınız, Derin Dınız, Zeynep Doğrul, Can Doğrul, Nefes Lila Gözalıcı, Şirin Gözalıcı, Ferdi Tayfur Turanbayburt, Buse Turanbayburt ve Emirhan Turanbayburt’a çeşitli taşınmazlar miras bırakıldı. Beste, müzik ve telif hakları ise Nilüfer Turanbayburt’a devredildi.