Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 17 Ekim'de hayat pahalılığına karşı düzenlenen gösterilerin ardından şiddet olaylarına tepki gösterdi. Güvenlik güçlerine desteğini dile getiren Macron, valiliklere, ticari işletmelere ve belediyelere yönelik saldırılara karışan kişilerin yargılanacağını ve cezalandırılacağını belirtti.
Macron'dan güvenlik güçlerine destek mesajı
Macron, ülkede hayat pahalılığına karşı gerçekleştirilen gösterilere ilişkin değerlendirmesini sosyal medya hesabından paylaştı. Açıklamasında güvenlik güçlerinin gösteri hakkının korunmasındaki rolüne dikkat çeken Fransa Cumhurbaşkanı, şiddet olaylarına karşı kararlı bir tutum sergiledi.
Macron, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyetimizde şiddete asla yer yoktur. Kırıp dökenler, valilikleri olduğu gibi ticari işletmeleri de hedef alan saldırılar düzenleyenler, hatta belediyelerimizi yağmalayanlar yargılanacak ve cezalandırılacak. Gösteri hakkının güvencesi olan güvenlik güçlerine, ulusun desteğini söylüyorum. Kaos tohumları ekenlere, kurumlarımızı yıkmaktan başka bir şey istemeyenlere ve barışçıl taleplerini ifade edenleri bundan alıkoyanlara karşı hep birlikte kenetleneceğiz.”
Saldırılara karışanların cezalandırılacağını söyledi
Fransa Cumhurbaşkanı, valilikler ve ticari işletmelerin yanı sıra belediyelerin de saldırıların hedefi olduğunu belirterek bu eylemlere katılanların yargı önüne çıkarılacağını ifade etti.
Macron, açıklamasında güvenlik güçlerine destek verirken şiddet olaylarının barışçıl biçimde taleplerini dile getiren kişilerin gösteri hakkını engellediğini de vurguladı. Kurumlara yönelik saldırılara karşı birlik mesajı verdi.




