Yaz transfer döneminde Suudi Arabistan temsilcisi NEOM, Barış Alper Yılmaz’ı kadrosuna katmak için girişimlerde bulunmuştu. NEOM’un 4 yıllık sözleşme karşılığında toplamda 50 milyon euro maaş önerdiği, milli futbolcunun da bu teklife sıcak baktığı belirtilmişti. Ancak Galatasaray ile yapılan bonservis görüşmelerinden sonuç alınamayınca transfer gerçekleşmemişti. Yaklaşık iki hafta süren pazarlıkların ardından Barış Alper, sezon öncesinde takımda kalma kararı almıştı.

GÖRÜŞMELER MİLLİ ARADAN SONRA DEVAM EDECEK
Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Galatasaray yönetimi Barış Alper Yılmaz’a yeni sözleşme için zam sözü vermişti. Sarı-kırmızılılar, milli futbolcuya 5 milyon euro yıllık maaş ve performansa bağlı bonuslar içeren bir teklif sundu. Ancak 25 yaşındaki oyuncunun 7.5 milyon euro talep ettiği öğrenildi. Taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine görüşmelerin milli takım arasının ardından yeniden başlayacağı bildirildi.

GALATASARAY’DA YERLİ OYUNCU DENGESİ
Galatasaray yönetiminin yerli futbolcular arasındaki maaş dengesini korumaya önem verdiği belirtildi. Yönetim, takım içi huzurun bozulmaması adına maaş farkının fazla açılmasını istemiyor. Bu nedenle görüşmelerde hem oyuncunun beklentilerini hem de takımın genel maaş politikasını gözeten bir denge aranıyor.

BARIŞ ALPER YILMAZ’IN SEZON PERFORMANSI
Bu sezon Galatasaray formasıyla Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde toplam 8 maça çıkan Barış Alper Yılmaz, 3 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Takımın hücum hattında farklı bölgelerde görev yapan milli futbolcu, Okan Buruk’un en çok forma verdiği isimlerden biri oldu.

GEÇTİĞİMİZ SEZON KAYITLARA GEÇTİ
Barış Alper Yılmaz, 2023-2024 sezonunda Galatasaray formasıyla 48 maçta görev almış, 14 gol ve 6 asistlik katkı yaparak kariyerinin en verimli dönemini yaşamıştı. Gösterdiği performansla hem Avrupa kulüplerinin hem de Suudi Arabistan ekiplerinin dikkatini çekmişti.




