Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 21. hafta mücadelesinde Galatasaray MCT Technic ile Türk Telekom, Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi'nde karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı konuk ekip Türk Telekom 93-90’lık skorla kazanmayı başardı. Bu sonuçla Türk Telekom ligdeki 13. galibiyetine ulaşırken, Galatasaray 9. mağlubiyetini aldı.

Palmer ve Galatasaray Başantrenörü Pozzecco diskalifiye edildi

Mücadelenin ilk çeyreğini 22-21, devreyi ise 49-42 önde kapatan Türk Telekom, ikinci yarıya da avantajlı başladı. Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında Galatasaray cephesinde üst üste diskalifiyeler yaşandı. James Palmer Jr., ikinci kez sportmenlik dışı faul yaptığı gerekçesiyle oyundan atıldı. Bu karardan saniyeler sonra Galatasaray Başantrenörü Gianmarco Pozzecco da ikinci teknik faulünü alarak hakemler tarafından diskalifiye edildi.

Galatasaray'ın geri dönüş çabası yetmedi

Üçüncü çeyreği 76-64 üstünlükle geçen Türk Telekom karşısında, son periyotta Galatasaray’ın sergilediği geri dönüş çabası galibiyet için yeterli olmadı. Eksik kalmasına rağmen farkı kapatmaya çalışan sarı-kırmızılılar, sahadan 3 sayılık farkla yenik ayrıldı. Karşılaşma boyunca yaşanan gerginlik ve hakem kararları tribünlerde ve sosyal medyada geniş yankı buldu.

İtalya Kadın Voleybol Takımı VNL’de yarı finalde: Başantrenör Julio Velasco’dan Hollanda itirafı
İtalya Kadın Voleybol Takımı VNL’de yarı finalde: Başantrenör Julio Velasco’dan Hollanda itirafı
İçeriği Görüntüle

Galatasaray’dan MHK Başkanı Recep Ankaralı’ya istifa daveti

Mücadele devam ederken Galatasaray Kulübü, resmi sosyal medya hesapları üzerinden dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Recep Ankaralı’yı hedef alan sarı-kırmızılılar, "Recep Ankaralı İstifa!" ifadelerini kullanarak sert bir tepki gösterdi.

Muhabir: Esin Özdemir