Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi, 27 Ekim 2025 Pazartesi günü önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. El País gazetesi Türkiye Temsilcisi Andrés Mourenza, Türkçe yapacağı bir söyleşi ile katılımcılarla bir araya gelecek. Söyleşi ve kitap tanıtımının moderatörlüğünü ise Birgün Gazetesi yazarı L. Doğan Tılıç üstlenecek.
Sınırlar: Türk – Yunan Sınırından İnsan Hikayeleri kitabının Türkçe yayımlanmasının ardından, Mourenza, yıllardır takip ettiği Orta Doğu ve Doğu Akdeniz üzerine birikimlerini katılımcılarla paylaşacak. Yazarın, bölgenin göç ve siyasi krizleri ile Suriye iç savaşının etkilerine dair yazıları ve araştırmaları, söyleşinin ana temasını oluşturacak. Ayrıca, söyleşi boyunca yabancı konuklar için simultane çeviri hizmeti de sağlanacak.
El País gazetesi Türkiye Temsilcisi olarak 2005 yılından bu yana İstanbul’da yaşayan Andrés Mourenza, yirmi yıldır Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’yu takip ediyor. El País, Mediaset, Deutsche Welle ve Onda Cero gibi uluslararası medya kuruluşlarında çalışan Mourenza Transcaucasia Exprés adlı seyahat kitabı ve Sınırlar: Türk – Yunan Sınırından İnsan Hikayeleri adlı eseri ile tanınıyor.
Söyleşini moderatörlüğünü üstlenecek L. Doğan Tılıç, Afganistan, Irak, Yugoslavya, Orta Asya cumhuriyetleri ve Karabağ gibi çatışma bölgelerinde uzun yıllar gazetecilik yaptı. Tılıç aynı zamanda BirGün Gazetesi'nin kurucularından biri. İspanyol Haber Ajansı EFE'nin Türkiye muhabiri olarak görev yapan Tılıç, gazetecilik alanında pek çok ödül kazanmış ve ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarında yönetici olarak görev aldı.




