Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde serinlemek için su dolu çukura giren iki kardeşin ölümü mahallede büyük üzüntüye neden oldu. Örenli Mahallesi kırsalında meydana gelen olayda Murat Telli ve ağabeyi Muhammet Mahmut Telli, kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Yavuzeli ölüm haberi Örenli Mahallesi’nden geldi
Olay, Yavuzeli ilçesine bağlı Örenli Mahallesi kırsalında yaşandı. İddiaya göre inşaat amacıyla açılan ve zamanla suyla dolan çukura serinlemek için giren 13 yaşındaki Murat Telli ile 15 yaşındaki Muhammet Mahmut Telli, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı.
Kardeşlerin zor durumda olduğunu fark eden arkadaşları, kendi imkanlarıyla yardım etmeye çalıştı. Ancak çocukları sudan çıkaramayan arkadaşları, mahalle sakinlerinden destek istedi. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.
Gaziantep ölüm olayı sonrası iki kardeş hastaneye kaldırıldı
Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Murat Telli Yavuzeli Devlet Hastanesi’ne, ağabeyi Muhammet Mahmut Telli ise Şehitkamil Devlet Hastanesi OSB Ek Hizmet Binası’na kaldırıldı.
Hastanelerde tedavi altına alınan iki kardeş, doktorların tüm çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Yavuzeli ölüm haberi, hem aile yakınlarını hem de mahalle sakinlerini derinden üzdü.
Su dolu çukurlar için güvenlik önlemleri önem taşıyor
Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde yaşanan bu olay, özellikle kırsal alanlarda inşaat, kazı veya benzeri çalışmalar sonrası su biriken çukurların taşıdığı riski yeniden gündeme getirdi. Bu tür alanların çevresinde güvenlik önlemi alınması, çocukların kontrolsüz şekilde su birikintilerine yaklaşmasının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.
Olayla ilgili inceleme başlatılırken, iki kardeşin kesin ölüm sürecine ilişkin resmi işlemlerin yapılacak değerlendirmelerin ardından tamamlanması bekleniyor.



