Ankara 9 Eylül 2026 hava durumu: Başkentte sonbahar esintisi! İlçe ilçe Ankara'da hava nasıl olacak?
Ankara 9 Eylül 2026 hava durumu: Başkentte sonbahar esintisi! İlçe ilçe Ankara'da hava nasıl olacak?
İçeriği Görüntüle

KKTC Başbakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Başbakan Ünal Üstel, 30 Ağustos'ta Girne açıklarında meydana gelen deniz kazasının ardından kaybolan yolculara ulaşmak için yürütülen arama-kurtarma operasyonuna ilişkin son gelişmeleri aktardı.

Ankara'da gerçekleştirdiği üst düzey askeri ve bürokratik temasların ardından ek imkan ve kapasitelerin değerlendirildiğini hatırlatan Üstel, arama faaliyetlerinin sahadaki teknik derinliğini artıracak yeni bir hamle yaptıklarını bildirdi.

"Teknik ve operasyonel hazırlıklar başladı"

Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının bölgedeki arama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayan ve görevli personelin özverisine teşekkür eden Başbakan Üstel, şu açıklamada bulundu:

"Girne açıklarında batan geminin ardından kaybolan yolcuları arama çalışmalarına ek olarak, derin su aramalarında uzman ve gerekli teknik kapasiteye sahip özel bir şirket de yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda teknik ve operasyonel hazırlıklar başlamıştır. Bundan sonraki süreç, ilgili kurumların koordinasyonunda ve belirlenen yol haritası doğrultusunda devam edecektir."

Facia nasıl meydana geldi?

Girne Limanı ile Mersin Taşucu Limanı arasında düzenli sefer gerçekleştiren "Filo Jet" adlı yüksek hızlı yolcu gemisi, 30 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde limandan ayrıldıktan kısa bir süre sonra baş kısmından su almaya başlamıştı.

Geminin acil manevrayla Girne Limanı'na dönmeye çalıştığı sırada battığı bildirilmişti. Toplam 267 yolcu ve personelin bulunduğu deniz aracından 239 kişi kurtarılırken, 14 yolcunun cansız bedenine ulaşılmıştı. Enkazın 554 metre derinlikte tespit edildiği açıklanırken, akıbeti bilinmeyen 14 kayıp yolcu için arama faaliyetleri çok boyutlu olarak sürdürülüyor.

Kaynak: AA