Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, özlük hakları ve kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesi talebiyle İstanbul Taksim'de bir araya gelerek protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş kararına emniyet güçlerinin müdahale etmesiyle başlayan gerginlik, eylem sonrasında yapılan gözaltılarla devam etti.
Sendika üyeleri, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi ve verilen taahhütlerin arkasında durulması çağrısıyla Taksim meydanı ve çevresinde yürüyüşe geçti. Taksim’de ilerlemek isteyen öğretmen grubu, güvenlik bariyerleri kuran emniyet güçlerinin engellemesi ve müdahalesiyle karşılaştı.
"Eylem sonrası kafede gözaltına alındılar"
Protestonun dağılmasının ardından takibe devam eden polisler eyleme katılan öğretmenleri gözaltına aldı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı kurumsal paylaşımla eyleme katılan 5 öğretmenin bir kafede oturdukları sırada yakalandığını duyurdu.
Sendika tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bugün Taksim’de yapılan eylem boyunca polis ablukasını kırmayı başaran 5 arkadaşımız, eylem sonrası oturdukları bir kafede gözaltına alınmıştır. Gözaltılarınız bizleri mücadelemizden vazgeçiremez. Günlerdir, bizi vazgeçirmek için harcadığınız enerjiyi komisyonu toplamak için harcasaydınız şimdiye kadar bu iş bitmişti. Bizim korkumuz yok, hakkımızı almadan eve dönüş yok!"
Gözaltına alınan öğretmenlerin emniyetteki yasal süreçleri ve ifade işlemleri takip ediliyor.





