Hindistan’ın Jharkhand eyaletinde Ranchi’den Delhi’ye doğru havalanan ambulans uçak düştü. Kazada uçakta bulunan 7 kişi yaşamını yitirdi.

Hindistan merkezli India Today’in aktardığına göre, hava ambulansı pazartesi akşamı kalkıştan kısa süre sonra Jharkhand’a bağlı Chatra bölgesine düştü. İlk belirlemelerde bir kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Ancak Chatra Bölge Komiseri Keerthishree G, kazada uçaktaki herkesin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yetkili, kazanın Simaria yakınlarında meydana geldiğini belirterek ambulans uçakta bulunan 7 kişinin tamamının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hayatını kaybedenlerin pilot kaptan Vivek Vikas Bhagat, yardımcı pilot Savrajdeep Singh, yüzde 65 yanık nedeniyle tedavi için sevk edilen 41 yaşındaki Sanjay Kumar, refakatçiler Archana Devi ve Dhuru Kumar, doktor Vikas Kumar Gupta ile paramedik Sachin Kumar Mishra olduğu duyuruldu.

Yerel emniyet birimleri, uçaktaki tüm kişilerin cansız bedenlerine ulaşıldığını açıkladı.

Kazaya karışan, Redbird Airways Pvt Ltd tarafından işletilen ve VT-AJV tesciline sahip Beechcraft C90 tipi ambulans uçağın Ranchi’den Delhi’ye tıbbi tahliye uçuşu yaptığı belirtildi. Uçağın yerel saatle 19.11’de Ranchi’den kalktığı ve yaklaşık 22.00’de Delhi’ye iniş yapmasının planlandığı kaydedildi.

Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGCA), hava ambulansının saat 19.34 sularında, Varanasi’nin yaklaşık 100 deniz mili güneydoğusunda Kolkata hava trafik kontrolü ile temasını ve radar bağlantısını kaybettiğini bildirdi.

Yetkililer, yaşamını yitiren Sanjay Kumar’ın Jharkhand’ın Latehar bölgesinde ikamet ettiğini ve ileri tedavi amacıyla Delhi’ye sevk edildiğini açıkladı. Kumar’ın aynı gün öğleden sonra hastaneden çıkarılarak hava ambulansına alındığı belirtildi.

CENTCOM: İran'a yönelik hava operasyonları tamamlandı
CENTCOM: İran'a yönelik hava operasyonları tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Kazanın nedeninin belirlenmesi için Hindistan Uçak Kazaları Araştırma Bürosu (AAIB) ekipleri olay yerine yönlendirildi. AAIB’nin ayrıca şirketin Delhi’deki ofisinde uçak ve operasyonlara ilişkin güvenlik kayıtlarını inceleyeceği ifade edildi.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Akshay Kumar, uçuş ekibinin tecrübeli olduğunu ve kalkış öncesinde hava trafik kontrolü ile yapılan görüşmelerde olumsuz hava koşullarının aktarıldığını söyledi.

Muhabir: Esin Özdemir