İçişleri Bakanlığı, 15-24 Ekim 2026 tarihleri arasında 69 ilde kaçakçılık suçlarına yönelik 402 operasyon düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlarda 494 şüpheli yakalanırken, bunlardan 18’i tutuklandı, 29 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Çalışmalarda milyonlarca makaron, binlerce litre akaryakıt ve alkollü içki ile çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi.
İçişleri Bakanlığı 69 ildeki operasyonların detaylarını açıkladı
İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasına göre operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda, il emniyet müdürlüklerince gerçekleştirildi.
15-24 Ekim tarihlerini kapsayan operasyonlarda, gümrük işlemlerine tabi tutulmadan ülkeye sokulan kaçak ürünlerin dağıtımını yapan ve yasa dışı imalathanelerde üretilen sahte ya da kaçak ürünleri piyasaya süren şüphelilere yönelik çalışma yürütüldü.
Operasyonlarda milyonlarca makaron ele geçirildi
Kaçakçılık operasyonlarında ele geçirilen ürünlerin miktarı dikkat çekti. Bakanlığın açıkladığı verilere göre, çalışmalarda şu ürünlere el konuldu:
- 9 bin 315 litre akaryakıt
- 246 bin 379 paket sigara
- 18 bin 94 litre alkollü içki
- 9 milyon 84 bin 170 adet içi doldurulmuş makaron
- 2 milyon 943 bin 323 adet boş makaron
- 27 bin 874 adet puro
- 4 bin 982 kilogram tütün
- 358 bin 42 adet ilaç
- 384 adet cep telefonu
- 9 bin 447 adet çeşitli elektronik ve muhtelif emtia
- 863 adet tarihi eser veya sikke
Ele geçirilen ürünler arasında tütün ve tütün mamulleri, akaryakıt, alkollü içki, ilaç, elektronik eşya ve tarihi eserler yer aldı.
494 şüpheliden 18’i tutuklandı
Bakanlığın açıklamasına göre, 69 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 494 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerden 18’i tutuklanırken, 29 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilere ilişkin adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.
Kaçakçılıkla mücadele çalışmaları sürüyor
Emniyet birimleri ve cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarla kaçak ürünlerin piyasaya sürülmesine yönelik faaliyetler hedef alındı.
İçişleri Bakanlığının paylaştığı veriler, 10 günlük dönemde 69 ilde yürütülen çalışmaların kapsamını ortaya koydu. Operasyonlara ilişkin adli süreçlerin ise devam ettiği belirtildi.




