İçişleri Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Elazığ'da meydana gelen çifte cinayetin Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin çalışmasıyla aydınlatıldığını duyurdu. Karakoçan ilçesinde 8 Eylül 2026'da bir evde çıkan yangında öldükleri düşünülen Ağa ve Nimet Üykü çiftinin yapılan incelemeler sonucunda ateşli silahla öldürüldüğü belirlendi.
Yangının cinayeti gizlemek için çıkarıldığı belirlendi
Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı ile Karakoçan Cumhuriyet Savcılığının koordinasyonunda yürütülen soruşturmada, Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT timleri görev aldı.
Çifte yapılan otopsi işlemlerinde her iki kişinin de göğüs bölgelerine isabet eden birer ateşli silah mermisi nedeniyle yaşamını yitirdiği tespit edildi. İncelemelerde, cinayetin ardından olayın yangın olarak gösterilmeye çalışıldığı ortaya çıkarıldı.
Soruşturma kapsamında Nimet Üykü'ye ait ziynet eşyalarının da kayıp olduğu belirlendi. Yapılan tespitlerde 2 bilezik, 1 kolye ve 2 küpenin çalındığı ortaya çıktı.
Şüpheli ziynet eşyalarıyla İstanbul'a kaçtı
Cinayetin ardından yürütülen araştırmada, şüphelinin olay yerinden ayrılarak İstanbul'a gittiği tespit edildi. H.Ç.'nin gasbedilen altınları burada bir kuyumcuda satmaya çalıştığı belirlendi.
JASAT ekipleri, şüphelinin izini sürerken havalimanına ait X-Ray görüntülerini de incelemeye aldı. Görüntülerdeki ayrıntılardan hareketle kimliği belirlenen H.Ç., ekiplerin çalışması sonucunda yakalandı.
İçişleri Bakanlığının paylaşımında, olayın aydınlatılmasında X-Ray görüntülerindeki ayrıntının önemli rol oynadığı belirtildi.
H.Ç. kasten öldürme ve yağmadan tutuklandı
JASAT ekipleri tarafından yakalanan H.Ç., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Şüpheli, "Kasten Öldürme" ve "Yağma" suçlarından tutuklandı.
Soruşturma, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı ve Karakoçan Cumhuriyet Savcılığı koordinasyonunda yürütüldü. Çalışmalarda Elazığ İl Jandarma Komutanlığı JASAT timleri görev aldı.
JASAT 2026'da 11 bin 808 olayı aydınlattı
İçişleri Bakanlığının paylaşımında JASAT ekiplerinin 2026 yılı içerisindeki çalışmalarına ilişkin verilere de yer verildi. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki JASAT timleri, yıl içinde 12 bin 280 nitelikli olayın 11 bin 808'ini aydınlattı.
JASAT'ın dahil olduğu 209 kasten öldürme olayının tamamının çözüldüğü bildirildi. Ayrıca kasten öldürme olaylarında firari olarak aranan 24 şüpheli hakkında Kırmızı Bülten çıkarılması sağlandı.
Bakanlığın paylaşımında, olayın çözülmesinde görev alan Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, Karakoçan Cumhuriyet Savcılığı ve JASAT ekipleri ile çalışmalara katkı sağlayan personele teşekkür edildi.
“JASAT’ımız yangın süsü verilen cinayeti X-Ray cihazındaki ayrıntı ile aydınlattı.”
— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) September 16, 2026
Elazığ’da evlerinde çıkan yangında hayatını kaybettiği sanılan Ağa ve Nimet Üykü çiftinin cinayete kurban gittiğini tespit eden JASAT Timleri, gasp edilen ziynet eşyalarını havalimanı X-Ray… pic.twitter.com/pKphGfdUoG




