Asırlık çınar, Türk futboluna damga vurmuş MKE Ankaragücü için, 2023-24 sezonu adeta bir madalyonun iki yüzü gibi…
Bir tarafta Süper Lig’de tutunma mücadelesi, diğer tarafta kupada şampiyonluk yarışı… Aslında, Süper Lig’de MKE Ankaragücü şu anda 30 puanla 16’ncı sıradaki yeri ile tarihsel geçmişine bakıldığında hiçte örtüşmüyor. Süper Lig’de tutunma adına verdiği mücadelenin yanısıra Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluk yarışı tam bir tezat oluşturmakta.
 Uzun yıllar  Lig’de adından sık sık söz ettirmiş olmasa da Ankaragücü, zaman zaman da bu başarılardan belirli dönemlerde uzak kaldı. Tarihsel geçmişin verdiği deneyim ve tecrübesi ile küllerindeki kor ateşi sönmediği için yine hak ettiği yerlere ulaşmasını da bildi.
Şimdi Lig ve Kupa yolunda verilen mücadelenin örtüşmesi adına MKE Ankaragücü,yoğun bir çaba göstermekte… Lig’de tutunma adına son 9 haftaya girilirken, Kupa’da yarı final gibi bir mertebeye ulaşıldı… 
Süper Lig’de 38 haftalık süreçte 29 hafta geride kaldığında 6 galibiyet, 12 beraberlik ve 11 yenilgi sonucunda topladığı 30 puanla 20 takımlı yarışta 16’ncı sırada yer alan MKE Ankaragücü’nün zorlu geçecek kalan 9 maçı var…
 Bugün 30’ncu hafta da evinde Rams Global Başakşehir ile oynanacağı karşılaşma Ankaragücü için ileriki haftalara umut taşıma adına çok önemli. 
Aslında  7. sıradaki  39 puanlı Çaykur Rizespor’dan tutunda matematiksel hesapların dışında kümede kalma adına ümitlerini kaybetmiş son sıradaki 13 puanlı İstanbulspor dışında Ankaragücü ile birlikte küme düşme adına toplam 13 takım tehlikeyi iliklerine kadar hissetmekte.
Bu nedenle Lig’deki moral motivasyon MKE Ankaragücü için çok ama çok önemli… Ziraat Türkiye Kupası yarı finaline moralli ve umutlu çıkması adına ligdeki şu anki konumundan uzaklaşarak bir an evvel üst sıralara tırmanması açısından.
Madalyonun iki yüzünden biri olumsuzluktan ne kadar uzaklaşırsa, diğer yüzünün de o denli pozitife dönüşmesi daha kolay.  O nedenle Ankaragücü için ikiyüzlü madalyonun iki yüzü de çok önemli, umuda ve şampiyonluklara yürünen bu yolda.