İkinci el araçların kilometrelerini düşürerek veya sahte ekspertiz raporları düzenleyerek ağır hasarlı araçları hasar kaydı bulunmayan araçlar gibi satan şüphelilere yönelik İstanbul ve Muğla'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Soruşturma Bürosu koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturmada, İstanbul'da faaliyet göstererek Türkiye genelinde araç alım satımı yapan şüphelilerin çok sayıda vatandaşı mağdur ettiği belirlendi.
Araçların kilometreleri düşürüldü, sahte ekspertiz raporları kullanıldı
Soruşturma kapsamında şüphelilerin, ikinci el araçların kilometre bilgilerini değiştirdiği veya sahte ekspertiz raporları hazırlayarak ağır hasarlı araçları hasar kaydı bulunmayan araçlar gibi sattığı tespit edildi. Bu yöntemlerle çok sayıda kişinin mağdur edildiği belirlendi.
Şüphelilerin söz konusu işlemler üzerinden yüksek miktarda haksız kazanç sağladığı da soruşturma dosyasındaki tespitler arasında yer aldı.
İstanbul ve Muğla'da eş zamanlı operasyon
Suç işlemek amacıyla bir araya geldikleri ve hiyerarşik bir yapı içerisinde faaliyet yürüttükleri belirlenen şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Hakkında işlem yapılan 18 şüphelinin yakalanması amacıyla İstanbul ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda 14 zanlı gözaltına alınırken, diğer 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Aramalarda, kilometre bilgileriyle oynandığı değerlendirilen araçların yanı sıra çeşitli dokümanlar ve silah ele geçirildi.



