DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve CHP'nin İmralı'ya gitmeme kararını eleştirdi. Bakırhan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, çözüm sürecinde daha aktif bir rol oynaması gerektiğini belirterek, "CHP, Cumhuriyet'in kurucu partisidir ve bu meselenin çözümünde çok ciddi bir rol oynayabilirdi" dedi.
TV100'de katıldığı programda CHP'nin İmralı'ya gitmeme kararını "talihsiz" olarak nitelendiren Bakırhan, özellikle parti içindeki tartışmaları eleştirerek, "Bu durumu eleştiriyoruz. CHP'den beklentimiz büyük" ifadelerini kullandı. CHP'nin cesur ve risk alarak siyaset üretmesi gerektiğini vurgulayan Bakırhan, "Tabanının hassasiyetine bakarak siyaset üretmemeli" diye konuştu.
Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de övgüde bulunarak, "Sayın Bahçeli en başından beri çok tutarlı bir siyaset izliyor. Çıktığı günden itibaren aynı çizgiyi devam ettiriyor" dedi.
Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Bakırhan, şu an için böyle bir gündemlerinin olmadığını ancak anayasa tartışmaları başladığında, demokratik ve eşitlikçi bir yaklaşım benimseyerek katılabileceklerini ifade etti.




