Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, iş kurmak veya işini geliştirmek isteyen girişimcilere 2 milyon TL’ye kadar destek sağlanacağını duyurdu. Bakan Kacır, KOSGEB tarafından yürütülen "Girişimci Destek Programı - İş Geliştirme Desteği" kapsamında verilecek bu desteğin, 1-31 Ekim 2025 tarihleri arasında yapılacak başvurularla alınabileceğini belirtti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kacır, geri ödemelerin 36 ay sonra başlayacağını vurguladı.

Destek programı; imalat, bilişim ve bilimsel araştırma alanlarında faaliyet gösteren girişimcilere yönelik olarak tasarlandı. Program kapsamında personel giderleri, yazılım, makine-teçhizat ve kalıp alımları ile hizmet alımı gibi kalemler desteklenecek. KOSGEB’in internet sitesinde yer alan bilgilere göre, destekle Türkiye'nin stratejik öncelikleri doğrultusunda belirlenen sektörlerde kurulan yeni işletmelerin sürdürülebilirliğinin artırılması hedefleniyor.

İki ana başlıkta sunulan desteklerden "İş Kurma Desteği", KOSGEB tarafından desteklenen tüm sektörlerde faaliyet gösteren yeni işletmelere açık olacak. "İş Geliştirme Desteği"ne ise telekomünikasyon, bilgisayar programlama, bilişim altyapısı, veri işleme ve barındırma gibi bilgi teknolojileri alanları ile bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan işletmeler başvurabilecek.

Özçağdaş’tan Üsküdar çıkışı: “Üsküdar, sizin yutabileceğiniz bir lokma değil”
Özçağdaş’tan Üsküdar çıkışı: “Üsküdar, sizin yutabileceğiniz bir lokma değil”
İçeriği Görüntüle

2025 yılının ilk iki döneminde 1127 projeye toplam 1 milyar 620 milyon TL destek verildiğini ifade eden Bakan Kacır, girişimcilerin bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu. Programla ilgili tüm detaylara KOSGEB’in resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Muhabir: Tolga Çifci