Firmaların döviz varlıkları arttı: Net döviz pozisyonu açığında son durum
Firmaların döviz varlıkları arttı: Net döviz pozisyonu açığında son durum
İçeriği Görüntüle

İSKİ verilerine göre megakentin su ihtiyacını karşılayan barajlardaki ortalama doluluk oranı %17,63'e kadar geriledi. Bazı barajlarda su seviyesi %3'ün dahi altına inerken, yetkililer "tasarruf" çağrılarını yineledi.

Tarihi Düşüş: Haziran'da %66, Aralık'ta %17

İstanbul’un barajlarında yaz başında (Haziran sonu) %66,23 seviyelerinde olan su miktarı, kurak geçen yaz ve yetersiz kış yağışları nedeniyle hızla azaldı. Bugün itibarıyla kaydedilen %17,63'lük oran, İstanbul'un son 10 yıl içinde gördüğü en düşük Aralık ayı seviyelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Özellikle kentin iki önemli su kaynağı olan Kazandere ve Pabuçdere barajlarında suyun neredeyse tamamen çekildiği görülüyor.

Verilere göre İstanbul'da doluluk oranı %50'nin üzerinde olan tek baraj Elmalı Barajı (%53,65) olurken, en düşük seviye %2,48 ile Pabuçdere Barajı'nda ölçüldü. Megakentin en büyük barajlarından biri olan Ömerli Barajı'ndaki su seviyesi ise %17,93'e kadar çekildi.

25 ARALIK 2025 İSKİ BARAJ DOLULUK TABLOSU

Baraj Adı Doluluk Oranı (%) Durum Analizi
Elmalı %53,65 En Yüksek Doluluk
Darlık %27,75 Orta Seviye
Istrancalar %22,04 Kritik Eşik
Ömerli %17,93 Ciddi Azalma
Terkos %17,63 Ciddi Azalma
Büyükçekmece %16,27 Tehlikeli Seviye
Sazlıdere %14,47 Tehlikeli Seviye
Alibey %11,92 Çok Düşük
Kazandere %3,37 Kuruma Sınırında
Pabuçdere %2,48 En Düşük Doluluk

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar