Haber Merkezi - İsrail saldırıyla nedeniyle Gazze Şeridi'nin büyük bir bölümünde, iletişim ve internet hizmeti, İsrail saldırıları nedeniyle tekrar kesintiye uğradı. 

Konuya ilişkin iki ayrı açıklama yapan Filistin'in telekomünikasyon alanında hizmet veren şirketlerinden "Jawwal" ve "Ooredoo" Gazze Şeridi'ndeki iletişim ve internet hizmetlerinde tamamen kesinti yaşandığını bildirdi. 

Şirketin hizmetlerinin, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bölgeye yönelik saldırılarının başlamasıyla, maruz kaldığı yedinci kesinti olduğu bilgisine yer verilen Jawwal açıklamasında, "Devam eden saldırılar nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz" ifadeleri yer aldı. 

BM: Gazze'ye kara sınırlarının açılmaması insani felaketin sürmesine neden oluyor BM: Gazze'ye kara sınırlarının açılmaması insani felaketin sürmesine neden oluyor

Öte yandan, Ooredoo şirketi ise Gazze Şeridi'nin güneyi ve merkezindekinin yanı sıra kuzeydeki iletişim hizmetlerindeki kesintinin, saldırıların başlangıcından bu yana hizmetlerinde maruz kalınan yedinci kesinti olduğunu ekledi.

Editör: Esin Özdemir