Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının hızla düşeceğini ve yağışların şiddetini artıracağını duyurarak 58 il için "sarı kodlu" uyarı yayımladı. Marmara’dan Güneydoğu’ya kadar geniş bir alanda kuvvetli lodos ve sağanak beklenirken, Doğu Anadolu kar yağışına teslim olacak.

Bakan Gürlek'ten Ahbap soruşturması açıklaması: Haluk Levent tekneyle Yunan adalarına kaçacaktı
Bakan Gürlek'ten Ahbap soruşturması açıklaması: Haluk Levent tekneyle Yunan adalarına kaçacaktı
İçeriği Görüntüle

AKOM'dan İstanbul için tarih verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbulluları kış değerlerine hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların sert bir düşüş yaşayacağını belirten AKOM, 3 Şubat Salı günü için karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu.

"Gün içerisinde 14°C'ler civarında bahar değerlerinde seyreden sıcaklıkların akşam saatlerinden itibaren 8°C'ler civarına, yeni hafta başı (Pazartesi) itibari ile ise 5°C'ler civarı ve altına kış değerlerine gerileyeceği tahmin ediliyor."

"Kar kapıya kadar gelecek ama girmeyecek"

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’daki kar beklentisine dair daha temkinli bir değerlendirme yaptı. Kar yağışının İstanbul merkezinden ziyade Trakya kesiminde etkili olacağını belirten Şen, şu ifadeleri kullandı:

"Kar yağışı İstanbul'un kapısına kadar gelecek ama girmeyecek. Esas kar pazar ve pazartesi günü Trakya'da yoğun olacak. İstanbul'da pazartesi akşamı sıcaklık yeterince düşerse karla karışık yağmur görebiliriz ancak şehir genelini etkileyecek yoğun bir kar yağışı şu anki verilerle uzak görünüyor."

Kaynak: Haber Merkezi