Türkiye, pazar gününden itibaren Balkanlar ve kuzey üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Özellikle doğu illerinde etkisini sürdüren dondurucu soğuklar, pazar gününden itibaren batıya doğru genişleyerek megakent İstanbul dahil birçok ilde kar yağışı beklentisini artırdı.

Üsküdar’da balkon çökmesi sonrası bina tahliye edildi
Üsküdar’da balkon çökmesi sonrası bina tahliye edildi
İçeriği Görüntüle

İstanbul'a yeniden kar uyarısı: Sıcaklıklar 4 derece birden düşecek

İstanbul’da sıcaklıklar düşecek

MGM verilerine göre İstanbul’da bugün 6 derece civarında seyreden en düşük sıcaklıklar, pazartesi günü 3 dereceye, salı günü ise 2 dereceye kadar düşecek. Pazar günü İstanbul, Yalova, Düzce ve Kocaeli çevrelerinde görülmesi beklenen karla karışık yağmurun, pazartesi günü sıcaklıkların düşmesiyle birlikte tamamen kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Batıda hazırlıklar sürerken, Doğu Anadolu bölgesi adeta donuyor. Güncel ölçümlere göre en düşük hava sıcaklıkları Ardahan’da -18, Kars’ta -14 derecelere kadar geriledi. İç kesimlerde de gece ve sabah saatlerinde şiddetli buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Çığ ve buzlanma uyarısı sürüyor

Hava durumu raporunda, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusundaki eğimli bölgelerde yüksek kar örtüsü nedeniyle çığ tehlikesinin sürdüğü vurgulandı. Ayrıca, yeni yağış dalgasıyla birlikte iç bölgelerde buzlanma ve pus hadisesinin ulaşımı olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi