Antalya Serik’te makilik alanda yangın: Müdahale sürüyor
Antalya Serik’te makilik alanda yangın: Müdahale sürüyor
İçeriği Görüntüle

İstanbul Bağcılar’da bulunan İstanbul Toptancılar Çarşısı’nda (İSTOÇ) çıkan yangın, çevrede büyük paniğe neden oldu. Plastik ürünler satan bir dükkanda başlayan yangın, kısa sürede bitişikteki iş yerlerine sıçradı. Yangın yaklaşık 2 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alınırken, İstanbul Valisi Davut Gül 17 iş yerinin zarar gördüğünü açıkladı.

Yangın, Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nde yer alan İSTOÇ Ticaret Merkezi’nin 10. Adası’nda saat 14.00 sıralarında başladı. Edinilen bilgiye göre, plastik malzeme satışı yapılan bir dükkanda henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çevredeki iş yerlerine sıçradı. Alevler ve yoğun duman, bölge esnafı ve çalışanları tarafından panikle izlendi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ilçeden itfaiye ekibi, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın sırasında çevredeki bazı iş yerlerinde ufak çaplı patlamalar ve kısmi çökmeler meydana geldi.

2 Saatte Kontrol Altına Alındı

İtfaiye ekipleri, yaklaşık iki saat süren yoğun müdahale sonucu yangını kontrol altına almayı başardı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, esnaf iş yerlerinden kurtarabildikleri ürünleri dışarı çıkarmaya çalıştı.

Vali Davut Gül: “17 İşletme Zarar Gördü”

İstanbul Valisi Davut Gül de yangının ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Gül, şu ifadeleri kullandı:

“Toplamda 17 işletme zarar gördü. Bunların bazılarının cephesi, bazılarının ise içerisindeki ürünleri yanmış durumda. Şu anda yangın tamamen kontrol altına alındı. Arkadaşlarımız soğutma çalışmalarını sürdürüyor.”

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bölge Esnafı Zarar Tespiti Bekliyor

Yangında iş yerleri zarar gören bazı esnaflar, itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde daha büyük bir felaketin önüne geçildiğini belirtirken, maddi zararlarının karşılanması için belediye ve sigorta yetkililerinden destek beklediklerini ifade etti.

İ S T O Ç

Kaynak: Anadolu Ajansı