İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), 1 Haziran 2026 Pazartesi günü kent genelinde bazı ilçelerde meydana gelen altyapı arızaları ve bakım çalışmaları nedeniyle planlı ve plansız su kesintileri uygulanacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre kesintiler Bayındır, Urla ve Ödemiş ilçelerinde farklı saat aralıklarında etkili olacak.
Yetkililer, arızaların giderilmesi için ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına gerekli tedbirleri almaları gerektiğini ifade etti.
İzmir Su Kesintisi 1 Haziran Programı:
Bayındır’da 9 Mahallede Su Kesintisi
İZSU tarafından yapılan açıklamaya göre Bayındır ilçesinde ana boru arızası nedeniyle geniş kapsamlı bir su kesintisi uygulanıyor.
Kesintiden etkilenen mahalleler:
- Bıyıklar
- Camii
- Demircilik
- Hacı Beşir
- Hacı İbrahim
- Hatay
- Kurt
- Orta
- Yeni
Kesinti saati: 08.00 – 11.00
Süre: Yaklaşık 3 saat
Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte suyun kademeli olarak verileceğini bildirdi.
Urla’da Ana Boru Arızası Etkili Oldu
Urla ilçesinde Altıntaş ve Sıra mahallelerinde meydana gelen ana boru arızası nedeniyle su kesintisi uygulanıyor.
- Kesinti saati: 08.30 – 11.30
- Süre: Yaklaşık 3 saat
- Etkilenen bölgeler: Altıntaş ve Sıra mahalleleri
İZSU ekipleri bölgede arızanın giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Ödemiş’te 7 Saatlik Su Kesintisi
Ödemiş ilçesinde Emirli Mahallesi’nde meydana gelen pompa arızası nedeniyle daha uzun süreli bir kesinti yaşanıyor.
- Kesinti saati: 08.20 – 15.00
- Süre: Yaklaşık 7 saat
- Nedeni: Pompa arızası
Yetkililer, sistemin yeniden devreye alınmasının ardından suyun şebekeye kademeli olarak verileceğini açıkladı.
İZSU’dan Vatandaşlara Uyarı
İZSU, 1 Haziran 2026 tarihindeki su kesintilerinden etkilenecek bölgelerde yaşayan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Yapılan açıklamada şu tedbirlerin alınması istendi:
- Su depolama imkânı olan hanelerin önlem alması
- Gereksiz su kullanımından kaçınılması
- Su geri geldiğinde kısa süreli bulanıklık olabileceğinin dikkate alınması
- Elektrikli su sistemlerinin kontrol edilmesi
Yetkililer, arızaların planlanandan önce giderilmesi durumunda suyun daha erken verilebileceğini de belirtti.
1 Haziran 2026 Pazartesi günü İzmir’de Bayındır, Urla ve Ödemiş ilçelerinde farklı saatlerde su kesintileri yaşanıyor. İZSU ekipleri, arızaların giderilmesi için çalışmalarını sürdürürken, kesintilerin gün içerisinde kademeli olarak sona ermesi bekleniyor.
Vatandaşların resmi İZSU duyurularını takip etmeleri önemle tavsiye ediliyor.



