İzmir’in Konak ilçesi Güzelyalı Parkı’nda 19 Eylül’de meydana gelen, bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı olaya ilişkin soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı duyurdu: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, görevden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı duyurdu: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, görevden uzaklaştırıldı
İçeriği Görüntüle

Paten pistinde iki husumetli grup arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüşmüştü. Olayda E.Ö. (24) göğüs ve dizinden yaralanarak ağır şekilde hastaneye kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Arbede sırasında yedi kişi daha yaralanmıştı.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün desteğiyle, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Suç Analiz Büro Amirliği ekipleri çalışma yürüttü. Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Spor Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı eş zamanlı operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı, olayda kullanılan bir tabanca da ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, M.B. (43), E.K. (23) ve M.O. (33) adli kontrol şartıyla, E.V. (51) ise herhangi bir adli kontrol uygulanmadan serbest bırakıldı.

Muhabir: Esin Özdemir