MHP'den 'TikTok kapatılsın' teklifi hazırlığı MHP'den 'TikTok kapatılsın' teklifi hazırlığı

Haber Merkezi - İnci kefali yuzlu ve sodalı sularda yaşayabilmesi ve akıntının tersi yönüne yüzebilmesi nedeniyle önemli bir tür olan inci kefali için 3 aylık av yasağı, bugün başladı.

DHA'da yer alan habere göre, Van Gölü Havzası'nda 20 bin kişinin ekmek kapısı olan inci kefalleri için getirilen av yasağı ile beraber 90 gün av yapılamayacak. Bu süre içinde inci kefalleri, gölün tuzlu ve sodalı sularından çıkıp, tatlı sulara gidecek. Burada üremelerini gerçekleştiren balıklar tekrar Van Gölü'ne dönüş yapacak.

Erciş'te 15 yıldır balıkçılık yapan 3 çocuk babası Atilla Dağdelen (33), "15 Nisan gelmeden son kez ağlarımızı göle attık. Av yasağı, 15 Temmuz'a kadar devam edecek. Bölgede 3 ay balık avlanamayacak. Bu kurallara uymamız lazım. Kolluk kuvvetlerimizle kaçak avcılığın önüne geçmeye çalışacağız. İnci kefali balığının üremesi için bu yasaklara herkesin uyması gerekiyor. 15 yıldır balıkçılık yapıyorum ve ailemin geçimini bu şekilde yapıyorum. Bu yıl çok bereketli bir sezon geçirdik. Avladığımız balıkları, Türkiye'nin birçok yerine pazarlıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi