Ankara’nın simge mekânlarından ve Başkentin en önemli buluşma noktalarından biri olan Çankaya’daki Kuğulu Park, yeni üyelerine ev sahipliği yapıyor. Parkın doğal ortamında dünyaya gelen 4 yeni siyah kuğu yavrusu, parkın havasına renk katarken ziyaretçilerden de büyük ilgi görüyor.

Yeni doğumlarla birlikte Kuğulu Park’taki kuğu popülasyonu 18’e ulaştı. Parkta 11 yetişkin siyah kuğu, 4 yeni dünyaya gelen siyah kuğu yavrusu, 3 beyaz kuğu bulunuyor.
Beyaz kuğular arasında, geçtiğimiz yıl dünyaya gelen ve ismi Ankaralıların katılımıyla belirlenen "Parla" da bulunuyor.

Dünyaya gözlerini yeni açan minik kuğuların sağlık durumları ve gelişim süreçleri, park bünyesindeki görevliler ile veteriner hekimler tarafından düzenli olarak kontrol ediliyor. Yavruların güvenli bir şekilde büyümesini sağlamak amacıyla park alanı ve havuz çevresindeki koruma önlemleri artırıldı.

Park yetkilileri, yavru kuğuların sağlığını korumak ve doğal beslenme alışkanlıklarının bozulmasını önlemek adına ziyaretçilere uyarılarda bulundu. Vatandaşlardan kuğulara dışarıdan yiyecek atılmaması, yavrulara dokunulmaya çalışılmaması ve yaşam alanlarına müdahale edilmemesi konusunda duyarlılık gösterilmesi istendi.




