Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da Lüksemburg Temsilciler Meclisi Başkanı Claude Wiseler ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Meclis’te yasanın gerektirdiği İzleme Kurulu kurulacak. Önümüzdeki günlerde bu konu ete kemiğe bürünür. Her şey tıkır tıkır ilerliyor" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Akdeniz Üniversitesi’nde uygulamalı televizyon haberciliği eğitimi verdi
Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Akdeniz Üniversitesi’nde uygulamalı televizyon haberciliği eğitimi verdi
İçeriği Görüntüle

"Her şey tıkır tıkır ilerliyor"

İşte TBMM Başkanı Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

"Fon konusunda kim haksız kazanç sağladıysa, arsızlık ve hırsızlık yaptıysa hepsinden hesap sorulmalıdır.

(Terörsüz Türkiye süreci) Meclis’te yasanın gerektirdiği İzleme Kurulu kurulacak. Önümüzdeki günlerde bu konu ete kemiğe bürünür. Her şey tıkır tıkır ilerliyor.

(Türkiye-Libya Deniz mutabakat) Bu anlaşma herhangi 3’üncü bir ülkeye karşı yapılan bir anlaşma değildir.

Batılı mevkidaşlarımızla çok sayıda görüşme yapıyoruz. Sizi temin ederek söylerim ki 'Terörsüz Türkiye' meselesi Batılı dostlarımız tarafından Türkiye'de takip edildiğinden daha dikkatli, daha titiz ve daha olumlu bir şekilde takip ediliyor. Bunun hem Türkiye'ye büyük bir fayda sağlayacağı hem de bölgedeki birçok hususun normalleşmeye başlayacağının adımı olarak görüyorlar.

Bugün Milli Savunma Komisyonumuz ve Dışişleri Komisyonumuzun başkanları ve üyeleriyle görüşecekler. Yarın da parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerimizin liderleri ve temsilcileriyle görüşecekler. Ümit ederim ki bu görüşmelerin hepsi son derece verimli olur ve Türkiye-Lüksemburg ilişkilerine çok büyük bir katkı sunar."

Kaynak: HABER MERKEZİ