Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Marmara ve Kuzey Ege'de etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâr, başta İstanbul olmak üzere Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar göle dönerken, trafikte uzun araç kuyrukları oluştu ve ulaşımda aksamalar yaşandı.

İran'dan ABD üslerine yönelik yeni açıklama: “11 savaş uçağı, 17 İHA imha ettik”
İran'dan ABD üslerine yönelik yeni açıklama: “11 savaş uçağı, 17 İHA imha ettik”
İçeriği Görüntüle

E7058C89 32B0 41B8 A465 1F7807Ae8E93

İstanbul'da Sağanak Yağış Etkisini Artırdı

İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren başlayan aralıklı sağanak, akşam saatlerinde şiddetini artırarak şehri etkisi altına aldı. Avrupa Yakası'ndaki Küçükçekmece ilçesinde, Halkalı Caddesi'nde sürücüler, biriken yağmur suları nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. İnönü Mahallesi’ndeki pazar yeri ise tamamen sular altında kaldı.

Sultangazi’de oluşan su birikintileri, hem yayalar hem de araçlar için zorlu anlar yaşattı. Taksim Meydanı’nda ise yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, metro çıkışlarında korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle otobüs duraklarında yoğunluk oluştu.

7F4265C6 593B 45Cd Bd4E 529F5Dec0A59

Tekirdağ ve Çanakkale'de Su Baskınları

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, sağanak yağış sonrası bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Cadde üzerindeki su birikintileri nedeniyle vatandaşlar evlerine girmekte zorluk yaşadı. İtfaiye ve belediye ekipleri, su tahliye çalışmalarına hızla devam etti.

Çanakkale'de ise, öğle saatlerinde etkili olan lodos, akşam saatlerinde yerini şiddetli sağanağa bıraktı. Lapseki ilçesinde su birikintileri trafikte aksamalara yol açarken, Gelibolu’daki sanayi sitesi ve Alaeddin Mahallesi’ndeki sokaklar sularla kaplandı.

E1Eb27Ae 0148 466F 8Bc4 0868Dbc90786

Edirne'de Yağış Etkisini Artırdı

Edirne’de öğle saatlerinde başlayan yağış, kısa sürede etkisini artırarak cadde ve sokaklarda su birikintilerine yol açtı. Vatandaşlar, binaların girişlerine ve otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı.

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar