Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit içerikli mesajlar gönderdiği ve sosyal medya paylaşımları yaptığı iddiasıyla yargılanan Furkan Ay hakkında karar çıktı. Bakırköy 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık, toplam 7 yıl 20 gün hapis cezasına mahkûm edildi.
7 yıl 20 gün hapis cezası
Duruşmaya taraf avukatları katılırken, mahkeme heyeti sanığın “suçu ve suçluyu övme” suçundan beraatine hükmetti. Ancak “kişinin hatırasına hakaret” suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, “birden fazla kişiyle tehdit” suçundan 3 yıl ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Böylece Furkan Ay’ın aldığı toplam ceza 7 yıl 20 gün oldu.
Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Minguzzi’nin annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi’ye 2025 yılının nisan ayında tehdit içerikli mesajlar gönderildiği belirtilmişti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen incelemede, “Caravaggioeda” isimli sosyal medya hesabını kullanan kişinin, paylaşımları sanık Furkan Ay’ın baskısı ve tehditleri nedeniyle yaptığını öne sürdüğü kaydedildi.
Dosyada yer alan ifadesinde söz konusu kullanıcı, Minguzzi’nin babasına gönderdiği mesajda paylaşımların Furkan Ay’ın yönlendirmesiyle yapıldığını ve kendisinin de mağdur olduğunu ileri sürdü. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede sanığın “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak”, “birden fazla kişiyle tehdit” ve “kişinin hatırasına hakaret” suçlarından 4 yıl 3 aydan 13 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.





