Milli petank sporcuları, Dünya Gençler Şampiyonası kapsamında İspanya'da düzenlenecek organizasyonda Türkiye adına mücadele edecek. Santa Susanna kentinde gerçekleştirilecek şampiyonada milli takım kadrosunda dört sporcu yer alırken, organizasyon 3 Ağustos'ta sona erecek.

29 TEMMUZ 2026 BORSA İSTANBUL ALTIN PİYASASI kapanış verileri: Standart altın kilogram fiyatı geriledi
29 TEMMUZ 2026 BORSA İSTANBUL ALTIN PİYASASI kapanış verileri: Standart altın kilogram fiyatı geriledi
İçeriği Görüntüle

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonunun açıklamasına göre, Dünya Gençler Şampiyonası İspanya'nın Santa Susanna kentinde başlayacak. Türkiye'yi organizasyonda Ömer Ceylan, Yağmur Tosun, Sıla Tunç ve Ali Kaan Erol'dan oluşan milli takım temsil edecek. Milli sporcular, şampiyona boyunca madalya için mücadele verecek.

Dünya Gençler Şampiyonası 3 Ağustos'ta sona erecek

İspanya'da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası, 3 Ağustos'ta tamamlanacak. Organizasyon süresince farklı kategorilerde müsabakalar gerçekleştirilecek ve milli sporcular Türkiye adına yarışacak.

Petank sporu nasıl oynanıyor?

Petank, boccenin en yaygın alt branşları arasında yer alıyor. Bu branşta sporcular, metal topları hedefte bulunan küçük topa en yakın noktaya ulaştırmayı amaçlıyor. Hassasiyet, strateji ve isabetin ön planda olduğu petank; tekler, çiftler ve üçlü takımlar halinde oynanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi