Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Mogan Gölü’ne atık su deşarj edildiği iddiaları ve bu kapsamda ASKİ Genel Müdürlüğü’ne kesilen çevre cezasına ilişkin açıklama yaptı.

“Geçici altyapı çalışması yapıldı”

ABB açıklamasında, bölgede yürütülen altyapı imalatları kapsamında yağmur suyu hatlarının yenilendiği ve bu süreçte kapasite yetersizliği nedeniyle geçici bir deşarj uygulamasının gerçekleştirildiği belirtildi.

Çalışmaların denetim sonrası hızla tamamlandığı ve gerekli teknik düzenlemelerin yapıldığı ifade edildi.

“Süreç kurumlarla koordineli yürütüldü”

Açıklamada, süreç boyunca ilgili kurumların bilgilendirildiği vurgulanarak denetimlerin ardından gerekli tamiratların ivedilikle tamamlandığı kaydedildi.

“Şu anda deşarj yok”

ABB, mevcut durumda Mogan Gölü’ne herhangi bir atık su veya benzeri bir deşarjın söz konusu olmadığını net şekilde ifade etti.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Bugünün Resmi Gazetesi (26 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete)
Bugünün Resmi Gazetesi (26 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete)
İçeriği Görüntüle

"Söz konusu bölgede, ASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen altyapı imalat çalışmaları kapsamında kapasitesi yetersiz kalan yağmur suyu altyapı hatlarının yenilenmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bahse konu imalat sürecinde, yağmur suyu altyapısı geçici olarak deşarj edilmiş; İl Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerin ardından gerekli tamirat ve düzenlemeler ivedilikle tamamlanmıştır. Süreç boyunca ilgili kurum düzenli olarak bilgilendirilmiştir. Hâlihazırda Mogan Gölü’ne herhangi bir şekilde deşarj söz konusu değildir."

Kaynak: Haber merkezi