2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu dördüncü maçında A Milli Futbol Takımı, Kocaeli’de Gürcistan’ı 4-1 mağlup ederek gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj elde etti. Bu galibiyetle Türkiye, 4. maçında 3. galibiyetini alarak puanını 9’a yükseltti. Gürcistan 3 puanda kalırken, grubun diğer maçında Bulgaristan’ı 4-0 yenen İspanya 12 puanla liderliğini sürdürdü. Puanı olmayan Bulgaristan ise son sırada yer aldı.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, oyuncularının performansından memnuniyetini dile getirdi:

"Çok mutluyum ve gururluyum. İlk yarıya çok agresif başladık, rakibe alan bırakmadık. Skoru aldıktan sonra ikinci yarıda biraz tempomuz düştü ve daha fazla koşmak zorunda kaldık. İkinci yarıdan çok memnun değilim ama genel tabloda kazanmak önemliydi. Futbolcularımız sahaya hem hırslarını hem de takım ruhunu yansıttı. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. İki maçta çok önemli goller attık. Bugün yediğimiz gol beni biraz rahatsız etti ama genel tabloya bakınca memnunuz. Oyuncularımız inanılmaz bir performans gösterdi.

Duran toplar üzerine ciddi şekilde çalışıyoruz. Hakan Balta hocayla bu konuda çok kafa yoruyoruz. Kaliteli ayaklara ve hava toplarında etkili oyunculara sahip olduğunuzda, bu emeğin karşılığını almak gerçekten mutluluk verici. Sanki sadece bir puan kalmış gibi gözüküyor ama biz her maçta en iyisini yaparak, hayallerimize adım adım ilerlemek istiyoruz."

Kocaelispor'un Konyaspor deplasmanında yüzü güldü
Kocaelispor'un Konyaspor deplasmanında yüzü güldü
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Tolga Çifci