Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, cezaevinde boynunda tespit edilen kitle nedeniyle ameliyat edildi. Operasyon yaklaşık 3 saat sürdü ve sağlık durumunun stabil olduğu bildirildi.

Avukatlarından adli kontrolle tahliye talebi

Çalık’ın avukatı Melih Koçhan, cezaevi koşullarında kalmasının sağlık açısından risk oluşturduğunu belirterek adli kontrolle tahliye talebinde bulunacaklarını açıkladı. Koçhan, patoloji sonuçlarının 10–15 gün içinde çıkmasının beklendiğini ve temennilerinin sonuçların temiz çıkması olduğunu söyledi.

CHP’den Adli Tıp Kurumu'nun ‘Murat Çalık’ kararına tepkiler

Murat Çalık: "İnancımı diri tutarak mücadelemi sürdüreceğim"

Ameliyat sonrası Çalık, avukatı aracılığıyla sosyal medya platformu X üzerinden şunları paylaştı:

"Üç saat süren zorlu bir ameliyatın ardından sizlerin duaları ve desteğiyle yeniden ayağa kalktım. Aileme, yol arkadaşlarıma ve sağlık emekçilerine teşekkür ediyorum. İnancımı diri tutarak mücadelemi sürdüreceğim."

İzmir'de moto kuryenin ölümüne ilişkin soruşturmada 2 gözaltı
İzmir'de moto kuryenin ölümüne ilişkin soruşturmada 2 gözaltı
İçeriği Görüntüle

Açık görüş kapsamında ailesiyle bir araya gelecek

Bugün Çalık, açık görüş kapsamında ailesiyle bir araya gelecek. Avukat Koçhan, özellikle annesinin yaşadığı endişeyi hafifletecek bu görüşmenin aileyi rahatlatacağını belirtti.

Kaynak: Haber merkezi