Nevşehir’in Güzelyurt Mahallesi’nde telefonda tartıştığı kişilerin bulunduğu araçtan av tüfeğiyle ateş açılması sonucu ağır yaralanan Levent Çınar (50), kaldırıldığı Nevşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Nevşehir silahlı kavga sonrası başlatılan çalışmada üç kişi gözaltına alındı.
Nevşehir silahlı kavga telefondaki tartışmanın ardından yaşandı
Olay, Güzelyurt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki bir iş yerinin açık otoparkında meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre Levent Çınar, Yusuf Ç. ve Ahmet Enes Ç. ile telefon görüşmesi sırasında tartıştı. Çınar’ın otoparkta beklediği sırada yanına plakasız bir araç yaklaştı.
Araçta bulunan kişi ya da kişiler tarafından av tüfeğiyle ateş açılması üzerine Çınar ağır yaralandı. Silah seslerinin ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi.
Çınar’ın yanında bulunan arkadaşı ise sağlık ekiplerini beklemeden yaralıyı kendi aracıyla Nevşehir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada tedavi altına alınan 50 yaşındaki Çınar, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.
Nevşehir cinayet olayında 3 şüpheli gözaltına alındı
Silahlı saldırının ardından harekete geçen polis ekipleri, şüphelilerin bulunduğu değerlendirilen plakasız aracı olay yerine yakın bir noktada durdurdu.
Araçta bulunan Yusuf Ç., Ahmet Enes Ç. ve Rahman A. polis ekiplerince gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada ise 5 boş fişek kovanı bulundu.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, olayda kullanılan silah ve ateş eden kişi ya da kişilerin belirlenmesine yönelik incelemelerin elde edilen deliller doğrultusunda yürütülmesi bekleniyor.
Silahlı saldırıya ilişkin inceleme sürüyor
Nevşehir cinayet vakasına ilişkin soruşturmada olayın öncesindeki telefon görüşmesi, şüphelilerin olay yerindeki konumları ve araçta bulunan delillerin incelemeye alınması önem taşıyor.
Polisin olayın tüm ayrıntılarını ortaya çıkarmak amacıyla yürüttüğü çalışma sürüyor. Şüphelilerin olayla bağlantıları ve saldırının nasıl gerçekleştiğine ilişkin kesin bilgiler, soruşturma kapsamında yapılacak incelemelerin ardından netleşecek.




