UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Stuttgart'ı sahasında 2-0 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rakibin hücum gücüne dikkat çeken Buruk, Stuttgart'ın etkili bir hücum takımı olmasına rağmen savunmada da önemli boşluklar verdiğini ifade etti. Karşılaşmanın iki ekip açısından da pozisyon zenginliğiyle geçtiğini belirten deneyimli teknik adam, baskılı oyunun uzun topları ve ikinci topları ön plana çıkardığını söyledi.

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu dönemi başlıyor! Anlaşma sağlandı, gözler resmi açıklamada
Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu dönemi başlıyor! Anlaşma sağlandı, gözler resmi açıklamada
İçeriği Görüntüle

"DAHA FARKLI BİR SKOR ELDE EDEBİLİRDİK"

Oyuncularının sakin kaldıkları ve pas oyununu tercih ettikleri anlarda daha başarılı olduklarını dile getiren Okan Buruk, özellikle ilk yarıda bu anlayışı sahaya daha iyi yansıttıklarını belirtti.

İlk yarıda daha fazla gol bulabileceklerini söyleyen Buruk, maçın başlangıcında geriye düşme ihtimallerinin de bulunduğunu hatırlattı. Tecrübeli çalıştırıcı, 2-0'ın ardından farkı üçe çıkarabilecek fırsatlar yakaladıklarını da sözlerine ekledi.

"ÜÇ PUAN ALMAK BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİYDİ"

Karşılaşmanın istatistiklerinin iki takımın birbirine yakın performans sergilediğini gösterdiğini belirten Buruk, rakip ceza sahasında topla buluşma ve şut sayılarının da benzer seviyelerde olduğunu ifade etti.

Galibiyetin önemine değinen sarı-kırmızılı teknik adam, Stuttgart gibi güçlü bir rakip karşısında sahadan üç puanla ayrılmanın kendileri için oldukça değerli olduğunu kaydetti.

"HÜCUM GEÇİŞLERİNDE ÇOK ETKİLİLER"

Stuttgart'ın hızlı hücumlarla rakip kaleye gitmeye çalışan tehlikeli bir takım olduğunu vurgulayan Buruk, 2-0 önde oldukları bölümde dahi rakibin iki önemli hücum geçişi fırsatı yakaladığını söyledi.

Galatasaray'ın hücum sırasında yaptığı top kayıplarının rakibe alan oluşturduğunu belirten Buruk, özellikle beklerin ileri çıktığı anlarda Stuttgart'ın iki santrfor ve bir 10 numarayla etkili olmaya çalıştığını dile getirdi. El Khannouss'un bulunduğu kanadın da rakip tarafından kullanılmak istendiğini aktardı.

"GOL YEMEDEN KAZANMAK ÖNEMLİYDİ"

Karşılaşmayı 2-0 kazanmanın yanı sıra kaleyi gole kapatmanın da önemli olduğunu belirten Okan Buruk, alınan üç puanın ve gol averansına yapılan katkının bir sonraki tura yükselme hedefi bakımından kritik olduğunu söyledi.

Buruk, Galatasaray'ın mevcut hedefinin daha üst sıralara yükselmek olduğunu ve Stuttgart karşısında bu doğrultuda önemli bir adım attıklarını ifade etti.

HAKEM KARARLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Okan Buruk, karşılaşmanın ardından hakem yönetimi ve saha zeminiyle ilgili eleştirilerini de paylaştı.

İki takımın da mücadele boyunca fiziksel olarak zorlandığını belirten Buruk, zeminin oyun kalitesini olumsuz etkilediğini ve pas hatalarının yaşanmasına neden olduğunu söyledi.

Özellikle ilk yarıda sert müdahalelerin fazla olduğunu dile getiren deneyimli teknik adam, bazı pozisyonlarda daha fazla sarı kart gösterilebileceğini düşündüğünü belirtti. Lemina'nın pozisyonunun kırmızı kart kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğinin de incelenmesi gerektiğini ifade etti.

İngiliz hakemin yönetimine ilişkin değerlendirmesinde ise bazı kararların rakip Stuttgart lehine olduğunu düşündüklerini belirterek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Tolga Çifci