Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in son 5 haftasına girilirken şampiyonluk yolundaki iddiasını sürdürüyor. Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan teknik direktör Okan Buruk, oyuncularına duyduğu güveni vurguladı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerinin ardından tamamen lige odaklandıklarını belirten Buruk, taraftar desteğinin önemine dikkat çekti.
Buruk: "Ligde tüm ipler bizim elimizde"
Sezon başından bu yana 47 resmi maça çıktıklarını hatırlatan Okan Buruk, yoğun fikstürün geride kaldığını ifade etti. Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a elenerek Avrupa defterini kapattıklarını belirten tecrübeli teknik adam, Süper Lig'deki durumlarını şu sözlerle değerlendirdi:
"Pozitif tarafından baktığımızda son 5 haftaya girilen Süper Lig'de 2 puan önde lider durumdayız, en yakın rakibimizle kendi sahamızda oynayacağız. Tüm ipler bizim elimizde. Oyuncularıma çok güveniyorum. Onlarla birlikte dört sene üst üste şampiyon olacağımıza inanıyorum. Bundan hiçbir şüphem yok."
Galatasaray kadrosunda sakatlık ve fiziksel yorgunluk durumu
Okan Buruk, takımda mental bir doygunluk olmadığını ancak yoğun maç trafiği nedeniyle fiziksel yorgunluklar ve talihsiz sakatlıklar yaşandığını dile getirdi. Takımdaki eksik oyuncular hakkında bilgi veren Buruk, "Osimhen'in sakatlığı vardı. Asprilla, Göztepe maçında sakatlandı. Lang'ın parmağı koptu. Yunus'un sakatlığı vardı. Yarım ve eksik oyuncular nedeniyle bazı oyuncuların üzerine yük bindiği için zorlandığımız maçlar oldu" dedi.
"Osimhen Galatasaray için Mbappe ve Harry Kane kadar değerli"
Sakatlığı sona eren Victor Osimhen'in takıma dönüşünün enerjiyi artırdığını belirten Buruk, Nijeryalı yıldızın önemine değindi:
"Real Madrid için Mbappe neyse, Bayern Münih için Harry Kane neyse Galatasaray için Osimhen de odur." Osimhen'in Gençlerbirliği maçı için Ankara kafilesine dahil edilip edilmeyeceğine ise yapılacak değerlendirmelerden sonra karar verilecek.
"Eleştirilerin sorumlusu benim, şampiyonluğa inanıyoruz"
Sosyal medyadaki eleştirilere saygı duyduğunu ancak odak noktalarının şampiyonluk olduğunu ifade eden 52 yaşındaki çalıştırıcı, sorumluluğu üzerine aldı.
Buruk, "Hatalarımız ve yanlışlarımız olabilir. Hata, yanlış ve puan kayıpları birine yüklenecekse bu takımın teknik direktörüdür. Her şeyin sorumlusu benim" dedi.
Türkiye Kupası ve Süper Lig fikstürü hazırlıkları
Haftada tek maç oynayacakları bir döneme girdiklerini belirten Okan Buruk, hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası hedeflerine odaklandıklarını söyledi. Taraftarların Ankara'da ve derbi maçında takımı yalnız bırakmayacağını ifade eden Buruk, yönetim ve başkanın desteğiyle sezonu şampiyon olarak tamamlayacaklarına olan inancını yineledi.




