Hatay'ın Antakya ilçesinde 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 97 kişiye mezar olan Özkan Gold City Blokları’na ait yeni bir video ortaya çıktı. AK Partili müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşleri tarafından inşa edilen binanın alt katında deprem öncesi tadilat yapıldığı görüntülendi.
Daha önce mahkemede tadilat iddialarını reddeden sanıkların beyanlarının aksine, dosyaya sunulan videoda çuval çuval moloz taşındığı, ve ciddi bir iç yapı değişikliği yapıldığı net şekilde görülüyor.
Müşteki avukatı Furkan Gülistan, videoyu dosyaya sunduktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu video, binada ciddi bir tadilat yapıldığını gösteriyor. Kuzenim ve bebeği için adalet arıyorum. Olası kasttan yargılanmalarını talep ediyorum" dedi.
“Kolon Kesildi” İddiası Güçleniyor
Binanın alt katında daha önce atış poligonu ve masaj salonu yapılmak istendiği, bu nedenle kolonların kesildiği iddia edilmişti. Depremde yıkılan bina, iddiaya göre tam da bu yöne doğru devrildi.
Ancak sanık Mehmet Özkan'ın avukat kızı Fethiye Özkan, duruşmada “Babam beni kolon kesilen yerde oturtmaz” diyerek bu iddiaları reddetmişti.
Ne Olmuştu?
6 Şubat depremlerinde Özkan Gold City Blokları yıkılması sonucu 97 kişi yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz hafta görülen Özkan Gold City Blokları duruşmasında Mehmet Özkan'ın avukatı, ikinci defa alınan bilirkişi raporuna itiraz etti. Müştekiler tarafından her duruşmada dile getirilen binanın alt katındaki atış poligonunu genişletmek için kolon kesildiği iddiasına, Özkan'ın avukat kızı Fethiye Özkan, "Babam beni kolon kestiği yerde oturtmaz" sözleriyle itiraz etmişti.




