ABD ve İsrail’in İran’a saldırısı ve ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesinin ardından, Pakistan’ın liman kenti Karaçi’deki ABD Konsolosluğu önünde yüzlerce kişi protesto gösterisi düzenledi. İlk açıklamalara göre göstericilere açılan ateş sonucunda en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu en az 10 kişi öldü

Karaçi’de toplanan kalabalık, ABD ve İsrail’in operasyonlarını protesto etti. Gösteriler sırasında güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu en az 10 kişi öldü.

Endonezya'da 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Endonezya'da 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
İçeriği Görüntüle

Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği Önünde Protesto

Irak’ın başkenti Bağdat’ta da bir grup gösterici, Hamaney’in öldürülmesini protesto etmek amacıyla ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu Yeşil Bölge önünde toplandı. Göstericiler, ABD karşıtı sloganlar atarak bölgeye girmeye çalıştı.

Güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Yeşil Bölge ve çevresinde hükümet binalarıyla birlikte ABD Büyükelçiliği çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: Haber merkezi