Henüz 18 yaşındayken bir arkadaşının para teklif ederek IBAN'ını kullanma talebini kabul eden M.A., bu kararın hayatını altüst edeceğini tahmin dahi edemedi. Arkadaşının kendisini "hiçbir sorun yaşanmayacak" diyerek ikna ettiğini belirten M.A., banka hesabının dolandırıcılık suçlarında kullanılacağını bilmeden kartını verdiğini ifade etti. Yaşananların ardından evine gelen polislerle gerçeği öğrenen genç adam, aynı hesap üzerinden iki farklı kişinin dolandırıldığını ve hakkında açılan davaların mahkûmiyetle sonuçlandığını anlattı.
Cezası para miktarından çok daha ağır oldu
Mahkeme süreci sonunda her iki dosya için ayrı ayrı 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan M.A., yaşadığı pişmanlığı dile getirirken suçun maddi boyutunun az ancak cezasının çok ağır olduğunu vurguladı. Arkadaşı tarafından suça teşvik edildiğini öne süren M.A., bu sürecin sadece adli makamlarla sınırlı kalmadığını, ailesinin de kendisine farklı bir gözle bakmaya başladığını ve sosyal çevresinden uzaklaştığını belirtti.
"Son pişmanlık fayda etmiyor"
Hapis cezasının yanı sıra günlük hayatta da büyük engellerle karşılaştığını söyleyen M.A., asgari ücretle dahi iş bulmakta zorlandığını dile getirdi. Bir iş yerine girmek üzereyken bankadan hesap açtıramadığı için işe başlayamadığını anlatan mağdur, sicilindeki bu lekenin hayatı boyunca karşısına çıkacağını ifade etti. Özellikle gençlere seslenen M.A., kimsenin benzer vaatlere kanmaması gerektiğini belirterek, "Kimseye güvenmeyin, önünüze büyük engeller çıkıyor; bu hayatım boyunca peşimi bırakmayacak" sözleriyle uyarılarda bulundu.




