Pegasus Havayolları, özellikle Schengen vizesi ile Avrupa ülkelerine uçacak yolcuları tedirgin eden "mobil biniş kartı iptali" iddialarına son noktayı koydu. Şirketin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, vize kontrollerinin manuel yapılacağı gerekçesiyle dijital kartların devre dışı kaldığı haberlerinin doğru olmadığı bildirildi.

“Mobil biniş kartı kullanımıyla ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır”

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Misafirlerimiz, Schengen vizesi ile seyahat edecek misafirlerimizin mobil biniş kartı kullanımıyla ilgili çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Mobil biniş kartı kullanım koşullarımızda herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.”

Aziz Yıldırım ve İsmail Kartal görüşmesi iddiasına Fenerbahçe'den yalanlama
Aziz Yıldırım ve İsmail Kartal görüşmesi iddiasına Fenerbahçe'den yalanlama
İçeriği Görüntüle

Mobil biniş kartlarının geçici olarak devre dışı bırakıldığı iddia edilmişti

Schengen vizesiyle Avrupa ülkelerine seyahat edecek yolcular için mobil biniş kartlarının geçici olarak devre dışı bırakıldığı öne sürülmüştü. İddialarda, online check-in sonrası kullanılan mobil biniş kartlarının artık geçerli olmayacağı ifade edilmişti.

Ayrıca, vize kontrollerinin havalimanlarında fiziki olarak yapılacağı ve bu nedenle işlemlerin daha uzun sürebileceği yönünde paylaşımlar yapılmıştı.

İşlemler mevcut sistem üzerinden gerçekleştirmeye devam edecek

Açıklamada, mobil biniş kartı kullanım koşullarında herhangi bir güncelleme ya da kısıtlama bulunmadığına dikkat çekildi. Yolcuların check-in ve biniş işlemlerini mevcut sistem üzerinden gerçekleştirmeye devam edeceği aktarıldı. Pegasus, yolcuların yalnızca resmi açıklamalara itibar etmesi gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: Haber Merkezi