Galatasaray derbisinde gördüğü kırmızı kart sonrası hakareti gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen Fenerbahçe’nin 32 yaşındaki kalecisi Ederson’a 3 maç men cezası verildi. Brezilyalı file bekçisi, Süper Lig’de kalan üç karşılaşmada forma giyemeyecek.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) PFDK, Galatasaray derbisinde yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe’nin kalecisi Ederson Santana De Moraes hakkında kararını açıkladı.
TFF’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Fenerbahçe A.Ş. sporcusu Ederson Santana De Moraes'in, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve çift sarı kart görmesi nedeniyle yer almaması gereken müsabaka dışında ayrıca 3 resmi müsabakadan men ve 80.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"
Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 36 maçta görev alan Ederson, Süper Lig’de kalan Başakşehir, Konyaspor ve Eyüpspor karşılaşmalarında sahada yer alamayacak.



