Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşanan M6,1 büyüklüğündeki ana depremin ardından yüzlerce artçı deprem meydana gelirken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan bölgedeki sarsıntılarla ilgili önemli açıklamalar geldi. Bölgedeki gerginliğin ana depremle tamamen boşalmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, artçı depremlerin önümüzdeki 1-2 ay boyunca devam edeceğini, ardından sürecin yavaşlayarak sönümleneceğini öngördü.

Artçı Depremler Geniş Bir Alanda ve Yoğun Şekilde Devam Ediyor

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı “Sındırgı’da ne oluyor?” başlıklı paylaşımda, deprem sonrası bölgedeki artçı sarsıntıların büyüklüğünün M4,5-5 arasında değiştiğini ve Demirci, Gölmarmara, Akhisar, Kırkağaç, Gelenbe, Balıkesir ve Dursunbey çevresinde 35 kilometre uzunluğunda, 25 kilometre genişliğinde bir alanda yoğunlaştığını açıkladı. Depremlerin odak derinliği ise 12-15 kilometre arasında değişiyor.

Meteoroloji'den 10 il için sarı kodlu uyarı: 30 Ağustos 2026 Pazar hava durumu
Meteoroloji'den 10 il için sarı kodlu uyarı: 30 Ağustos 2026 Pazar hava durumu
İçeriği Görüntüle

“Depremlerin odak derinliği 12 ile 15 kilometre arasında toplanıyor ve adeta bir depremcik sağa doğru sürmekte. Bu, bölgede biriken gerginliğin ana depremle tam anlamıyla boşalmadığını, ikincil artçıların ise uzun bir süre devam edeceğini gösteriyor.” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Ercan, halkın yaşadığı tedirginliğe rağmen yıkıcı yeni bir deprem beklentisinin olmadığını vurguladı.

"Büyük bir deprem daha yaşanacak mı?"

Prof. Dr. Ercan, bölgede küçük çaplı sarsıntıların devam edeceğini ancak yıkıcı bir depremin beklenmediğini belirterek, “Halk çok tedirgin, en küçük bir sarsıntıda sokağa fırlıyorlar. Ancak bu bölgede yıkıcı bir deprem beklemiyorum. Artçı depremler 1-2 ay daha sürecek, sonra süreç yavaşlayarak sönümlenecektir.” dedi.

Deprem bölgesi ve sarsıntılarla ilgili daha kapsamlı bilgiler, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın 1 Eylül 2025 tarihinde saat 20:30’da Balıkesir Göveç’te yapacağı sunumda aktarılacak. Prof. Dr. Ercan, bu etkinlikte Sındırgı depremleri ve artçı sarsıntılarının detaylarını uzman gözünden paylaşacak.

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar