Kanada'nın Halifax kentinde gerçekleştirilen ICF 2026 Gençler ve U23 Durgunsu Kano Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcu Rahmi Kaan Karahan, 500 metre yarışında altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. Muğlalı sporcu, 200 metre ve 1000 metre kategorilerinde elde ettiği bronz madalyalarla şampiyonayı üç madalyayla tamamladı.
Rahmi Kaan Karahan Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı
Muğla'nın Köyceğiz ilçesinden kano milli takım sporcusu Rahmi Kaan Karahan, Kanada'nın Halifax kentinde düzenlenen ICF 2026 Gençler ve U23 Durgunsu Kano Dünya Şampiyonası'nda 500 metre yarışını zirvede tamamladı. Milli sporcu, bu derecesiyle organizasyonda altın madalyanın sahibi oldu.
ICF 2026 gençler ve U23 Durgunsu Kano Dünya Şampiyonası'nı üç madalyayla tamamladı
Şampiyona boyunca üç farklı kategoride mücadele eden Rahmi Kaan Karahan, 500 metrede altın madalya elde etti. Milli sporcu ayrıca 200 metre ve 1000 metre yarışlarında bronz madalya kazanarak organizasyonu toplam üç madalya ile noktaladı.
Milli takım hazırlıkları Ufuk Özcan yönetiminde gerçekleştirildi
Rahmi Kaan Karahan, Milli Takım Antrenörü ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kano Antrenörü Ufuk Özcan yönetiminde şampiyonaya hazırlandı. Milli sporcunun elde ettiği başarı Muğla'da ve Türkiye'de sevinçle karşılandı.
Rahmi Kaan Karahan, şampiyonada elde ettiği derecelerle Türk kano tarihinde Dünya Şampiyonası'nda madalya kazanan ilk sporcu olarak kayıtlara geçti. Bu sonuçla milli sporcu, Türk kano tarihinde önemli bir başarıya ulaştı.




